anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wprowadzanie w błąd innymi zdjęciami

MatiWier
#8 Zapaleniec#

Dlaczego allegro ma brzydko mówiąc kupujących w [edycja] ? 

Sprzedawcy mogą sobie wstawiać zdjęcia innego przedmiotu a wysyłać coś innego...

allegro odpowiedziało na maila iż się tym zajmą a po tygodniu aukcja dalej z tymi samymi zdjęciami.

Allegro czy wy wspieracie oszustwa ? mogę też u was zacząć tak oszukiwać  i zarabiać bez martwienia się o konsekwencję ?  

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

LEW433
#21 Demiurg#

Pewnie sprzedajacy wykorzystuje katalog i łączy swoje oferty z istniejącymi!

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Nie

Allegro stworzyło potworka - katalog produktów. Samo. Kazali się pod niego podpinać a w nim są buble. Odpowiedzialność za zawartość katalogu przeniosła na sprzedawców 

tyle i tylko tyle 

oznacz moderatorów

2Annag-Antyki
#9 Pomysłodawca#

Haha zdziwiłbyś się ile tu było postów sprzedawców wkurzonych zmienianiem przez Allegro zdjęć w ich ofertach. Byli tacy, którzy odkrywali, że mają w ofercie 2 swoje i 13 cudzych. Była masa łączonych katalogów gdzie portal dodawał wszystko do wszystkich ofert xD

Ale jasne, najłatwiej zawsze na sprzedawcę zwalić. Co z tego, że nikt nie może codziennie sprawdzać wszystkich ofert czy coś się znowu nie poprzestawiało...

Jest takie stare, mądre powiedzenie "problemy zaczynają się od góry".

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @MatiWier. Nie wspieramy oszustw i nie wszystkie nasze działania są widoczne dla innych użytkowników. 
Za poprawność danych znajdujących się w ofercie jest odpowiedzialny sprzedający i to on odpowiada za prawidłowe powiązanie oferty z Katalogiem, dodanie poprawnych zdjęć i opisu.
Poproszę o ponowną weryfikację zgłoszonej oferty. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

sprzedawca odpowiada za powiązanie z katalogiem

a kto do licha odpowiada za zawartość katalogu?? Co sobie ludzie popopraiwaja to ktoś od was wlatuje, przestawia i psuje, droga pani.

oznacz moderatorów

Client:35386082
#13 Ambasador#

@MiMary 
Zgadza się, sprzedający odpowiada za zawartość swojej oferty w momencie jej wystawienia.
Ale ponieważ wymagacie połączenia aukcji z Katalogiem Produktów Allegro,
to sprzedający potem traci kontrolę nad swoją aukcją, bo obrazki z Katalogu dodajecie sami do aukcji. Można to wyłapać i poprawiać, jak się ma 20 aukcji, przy 100 - już się nie da.

W swoim katalogu do różnych produktów macie różne zdjęcia. Czasem bezsensowne. Katalog Produktów Allegro jest własnością Allegro. Wy odpowiadacie za jego zawartość. Albo go ogarnijcie, albo przestańcie nim 'ulepszać' wystawione już aukcje.

oznacz moderatorów

2Annag-Antyki
#9 Pomysłodawca#

Naprawdę to proszę mi powiedzieć jak mogę zablokować zmiany w katalogach przypisanych do moich ofert? Skoro odpowiadam za poprawność danych to powinnam mieć prawo zatrzymać wszelką możliwość edycji moich ofert innym osobom włącznie z portalem... Drugie pytanie jak mogę samodzielnie poprawić katalog przypisany do mojej oferty? Skoro za niego odpowiadam to również powinnam mieć taką możliwość w każdej chwili...?  @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

I tak wiem, że mogę coś tam komuś tam zgłosić do poprawy o ile akurat katalog nie będzie zablokowany, co jak widać po postach coraz częściej się zdarza... Ale jeśli o zmianę czegoś za co powinnam odpowiadać muszę prosić kogoś zupełnie innego, w dodatku w masie produktów wcale nie mam takiej opcji to nie ma tu mojej odpowiedzialności... W dodatku jeśli zmiana przejdzie to zmienią się opisy u innych sprzedawców i błędy mogą wystąpić u nich, jeśli nie to będą u mnie, co to za odpowiedzialność? Odpowiedzialność jest Allegro jako tego kto ma dostęp do katalogu i go : zmienia, nie zmienia, blokuje, usuwa lub łączy... Ja takiej możliwości nie mam. Odpowiedzialność sprzedawcy jest więc czystą fikcją, to Matrix... Jeden produkt potrafi mieć 10 różnych katalogów i 10 różnych produktów potrafi mieć jeden katalog. Boty wchodzą i odpinają, podpinają... Chcecie opinie do produktów to róbcie to na zasadzie każdy sprzedawca zakłada tylko dla swojej oferty, sam za niego odpowiada i opinie dotyczą tylko jego produktu. Wtedy sam sobie opinie wyrabia. A nie wieczne problemy, bo jakaś podróba popsuła komuś opinie, albo chińczyk podpiął z czymś zupełnie innym i jeszcze zatwierdziliście mu zmianę produktu...

Chcieliście łatwy dostęp do cudzych zdjęć i opisów to wymyśliliście tego stworka - potworka. A wszelki wynikający z tego syf konsekwentnie zwalacie na sprzedających. Dobrze chociaż, że aukcji na Orkiestrę nie skasowaliście, to chociaż kupujący wystawiający w nich zaczynają ogarniać co się dzieje.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@2Annag-Antyki, jeśli jesteś producentem lub właścicielem marki handlowej, to powinnaś zgłosić się do przez formularz kontaktowy i wskazać produkty, które powinny mieć zablokowaną możliwość edycji. 
Jeżeli mamy wprowadzić jakiekolwiek zmiany w produkcie, to musisz zgłosić to przez opcję ''zgłoś błąd'' i postępować zgodnie z instrukcją. Zmiany są wprowadzane na podstawie danych z GS1 i katalogów producentów.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

2000 ofert jest co kontrolować- prawda! allegro ciągle powtarza zgodnie z prawdą ze to sprzedajacy odpowiada za ofertę, ale dlaczego im to ogranicza, stworzyliście coś co ani nie jest dla sprzedających ani kupujących, sprzedających zmusza do wystawiania w jakiś katalogu gdzie panuje totalny bałagan, a kupujących wprowadza w błąd i w ten sposób odbija się na przebiegu transakcji, reklamacje dyskusje itd.

oznacz moderatorów