anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wybór kurier przez sprzedającego

MAMY ROZWIĄZANIE!
rudzielec10824
#10 Popularyzator

Dlaczego  za tak mała przesyłkę do Szwecji przez DPD zapłaciłam 113,98 złotego 

A DHL dostarczy za takie same pieniądze 20 kg . 

Kto decyduje o kilogramach i cenie i wyborze kuriera.

Sprzedający czy Allegro

Bo mi sprzedający napisał że to Allegro decyduje.

Wyboru kuriera nie miałam bo tylko jeden był dostępny.

Paczka waży 1 kilogram bo już jest wpisana w mojej szwedzkiej aplikacji. Rozmiary 20x20x20 cm .

Obiecałam sprzedającemu że zapytam o te warunki. Bo to jest niezbyt atrakcyjna cena za 1 kg.  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Screenshot_2026-05-24-23-42-06-89_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

Screenshot_2026-05-24-23-43-35-56_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rudzielec10824 To sprzedający w płeni odpowiada za cennik dostaw, jaki jest udostępniony w ofercie. Być może sprzedawca miał na myśli to, że wybrał metody proponowane przez nas (mamy umowę z przewoźnikiem, dzięki czemu sprzedawcy mogą skorzystać z usług przewozowych bez podpisywania umowy własnej z przewoźnikiem). Natomiast to sprzedawca decyduje, czy udostępnia wysyłkę na umowie Allegro, czy wysyłkę własną. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
rudzielec10824
#10 Popularyzator

Ponieważ już wiem że zapłaciłam za dwie paczki, a dostarczona  będzie jedna bo bogowie poczty szwedzkiej juz to  podali  w aplikacji poczty. To mam pytanie jak odzyskać zwrot za tę drugą paczkę. Ostatni stwierdzam że mnie system Allegro traktuje jak dojną owcę. 

Sprzedawca już mi napisał że on niewinny ale jednak winny lub Allegro winne , bo darmowe sztuki nie umie policzyć..

Sprzedawca ma ustawienia że powyżej 4 sztuk za darmo.  Jako klient znów czuję się oszukana. Tylko przez kogo. To bym chciała wiedzieć na samym początku.

Screenshot_2026-05-26-09-41-47-81_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

Z góry dziękuję za odpowiedź 

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @rudzielec10824! Za cennik dostaw w pełni odpowiada sprzedający, tak jak wspomniała to @w_kiwi. Jeżeli sprzedający nadał przesyłkę w 1 paczce, a opłacone zostały 2 - to powinien on zlecić dla Ciebie zwrot za drugą przesyłkę. Jeśli nie możecie dojść do poruzmienia, to możesz rozpocząć dyskusję ze sprzedawcą i wrazie potrzeby wezwać naszego doradcę. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rudzielec10824 dostawa do szwecji to:

Maksymalna cena dostawy, jaką sprzedający może ustawić w cenniku 

Allegro Kurier DPD Szwecja
3 dni robocze
56,99 zł

Sprzedawca ma zapewne cennik ustawiony że w paczce x produktów i policzyło za dwie dostawy, sprawdź i w razie jak nada jedną poproś o zwrot 56,99 zł 🙂

#10 Popularyzator

Dziękuję za informację

Niestety jest jedna przesyłka. 

Więc będzie wojna za dwa dni mniej więcej szwedzka  poczta udostępniła mi miejsce odbioru do wyboru dziś. 

Nie dość że  na pieszo mam  40 minut do najbliższego punktu który mogłam wybrać  to jeszcze płacę za dwie  paczki. Znów moderatorzy będą mieli pracę naprawczą. 

Miałam już takie paczki i bardzu mnie to dziwiło że taka jest opłat. 

oznacz moderatorów
rudzielec10824
#10 Popularyzator

Screenshot_2026-05-26-09-41-47-81_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

 tak wygląda opcja wysyłki z muzeum bursztynu .

oznacz moderatorów