Takie pytanko czy po wymianie dowodu osobistego trzeba cos zgłaszać do allegro celem ponownej weryfikacji czy samemu czekać na taki kolejny wymóg i wtedy podać nowy numer dokumentu?. Druga sprawa to czy narzuconej weryfikacji aukcje będą normalnie aktywne czy czasowo mogą zniknąć? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dane powinieneś zaktualizować jeśli posiadasz na koncie usługę finansową np. Allegro Pay.
Allegro pay to wiadomo. Bardziej chyba ciekawi nas weryfikacja na koncie sprzedającego. Akurat też mnie temat dotyczy. Mam dowód ważny do 18 lutego. Nowy dowód powinnam móc odebrać 16 lutego. Z Allegro nie mam póki co żadnej informacji. Ale np. Payu na Ol. weryfikację zawołało już 18 stycznia więc tylko czekam kiedy tu też zawołają... Choć fakt nie zablokowali narazie sprzedaży i wpływów i piszą o 60-dniowym terminie... Jak to realnie wygląda na Allegro?
@AnnaG-Antyki Jak Allegro zawoła o weryfikację i nie chcesz mieć blokad, to weryfikacje robisz przez mObywatela. Można to zrobić na dwa sposoby - jak masz nowy dowód z warstwą elektroniczną, to podajesz kod plus przyłożenie dowodu do telefonu lub skanowanie kodu Qr (dla tych co nie chcieli warstwy elektronicznej w dowodzie). Taka weryfikacja trwa kilka minut i do 10 minut masz zatwierdzone na Allegro, bez blokad, czekania, proszenia się o rozpatrzenie, wysyłania skanów dowodu wraz z kontrolą żywotności itd.
@drekenzes właśnie utknąłem przed wyborem czy wnioskować z warstwą czy bez elektronicznej.
Bierz z warstwą. Przynajmniej mnie raz na rok podpis kwalifikowany gdzieś potrzebny, a w mobywatelu podobno z warstwą jest 5 za darmo. Bo tak to tylko pojedyncze płatne na szafirze. Przynajmniej mnie to przekonało...
@AnnaG-Antyki napisał(a):
Bierz z warstwą. Przynajmniej mnie raz na rok podpis kwalifikowany gdzieś potrzebny, a w mobywatelu podobno z warstwą jest 5 za darmo. Bo tak to tylko pojedyncze płatne na szafirze. Przynajmniej mnie to przekonało...
@AnnaG-Antyki Jak masz warstwę, to za darmo możesz podpisać do 5 dokumentów miesięcznie.
@AnnaG-Antyki no właśnie mnie potrzebny ten kwalifikowany tylko do BDO dla załącznika pomocy deminimis, w tamtym roku kupowałem szafira jednorazowo w banku, a teraz jest w mobywatelu aż 5 gratis, zdziwiłem się że muszę mieć nowy dowód, więc taktycznie wezmę z warstwą elektronicznie.
Tak przy okazji w tym roku popisałem profilem zaufanym, nie wiesz czy to zaakceptują w BDO?
I to jest dobra informacja. Dzięki:)