anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wymiana kilku kart podarunkowych na jedną o tej samej wartości łącznej

MAMY ROZWIĄZANIE!
mistyczny_kabano
#8 Zapaleniec#

Hej,

Szybkie pytanie jak w tytule. W regulaminie Kart Podarunkowych Allegro nie znalazłem nic na ten temat. W związku z tym że dla każdego zakupu można wykorzystać tylko jedną kartę podarunkową chciałbym zamienić kilka kart na jedną o takiej samej sumarycznej wartości.

Jako przykład - dysponuję 2 kartami o wartości 100zł każda, chcę zakupić towar kosztujący 200zł. Obecnie nie jestem w stanie zrealizować takiego zakupu przy pomocy posiadanych kart - mogę wykorzystać jedną kartę a resztę dopłacić inną metodą. 

Czy jest możliwość wymiany dwóch lub więcej kart na jedną o takiej samej wartości łącznej, tak aby nie być zmuszonym do kupowania "drobnicy"?

Pozdrawiam,

Przemek

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
LEW433
#21 Demiurg#

Nie słyszałem o takiej możliwości.

lew433_0-1620844815417.png

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@mistyczny_kabano Być może, najlepiej zapytaj u źródła; karty@allegro.pl

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mistyczny_kabano Nie, nie można łączyć kart przy zakupie i nie wymieniamy ich w sposób, który opisałeś.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
mistyczny_kabano
#8 Zapaleniec#

Dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi! Szkoda że taka opcja nie jest dostępna.

Pozdrowienia.

oznacz moderatorów
Client:55652323
#7 Wielbiciel#

Jeżeli otrzymałem od dostawcy cztery karty podarunkowe po 50 zł każda i chcę wykorzystać je do realizacji nowego zamówienia z niewielką dopłatą ze swojej karty płatniczej to taka sytuacja jest ograniczeniem swobody zakupów. Przecież to są moje pieniądze i chciałbym wykorzystać je zgodnie własną wolą a nie czyjąś nieuzasadnioną, w mojej ocenie pozbawioną logiki konsumenta. Proszę więc o logiczne uzasadnienie takich ograniczeń. Jeżeli ktoś chce wykorzystać kilka kuponów przy jednej transakcji to kompletnie nie rozumiem takiego ograniczenia. Czy istnieje możliwość wymiany kart między ich posiadaczami będącymi w podobnej sytuacji?   

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:55652323 Zgodnie z Regulaminem Kart Podarunkowych Allegro wydawca nie dopuszcza dokonania płatności w Serwisie w ramach jednej transakcji za pomocą kilku kart podarunkowych.

Jeśli karta nie jest przypisana do konta (nie została użyta podczas zakupów), możesz ją przekazać komuś innemu.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Client:55652323
#7 Wielbiciel#

W dalszym ciągu nie widzę tu logiki. Fakt, że wydawca nie dopuszcza tego typu transakcji nie oznacza, że jest to logiczne i uczciwe. Jeżeli sam kupuję kartę o konkretnym nominale to ponoszę za to odpowiedzialność, jeśli natomiast otrzymuję ją w prezencie a chcę wykorzystać z sensem to wydawca staje mi na drodze i mówi, że zrobisz tak jak ja chcę, twoja wola mnie nie obchodzi. Oznacza to, że klienci są dla Allegro a nie odwrotnie. Jeśli znajdziesz drugiego takiego naiwnego to możecie się zamienić. Dziękuję za łaskę. Przypomina mi to trochę inną epokę lub inny ustrój.   

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

Wracam w tym wątku z dobrymi wiadomościami. 🙂 Od 1 grudnia 2022 roku na Allegro w ramach jednej płatności można połączyć aż 15 kart podarunkowych. O tej zmianie informowaliśmy tutaj. 🙂 

oznacz moderatorów
mistyczny_kabano
#8 Zapaleniec#

Hej,

Jestem autorem pytania w tym wątku i bardzo mi miło, że Allegro wprowadziło możliwość łączenia kart podarunkowych. Dziękuję!

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@mistyczny_kabano Cieszymy się, że jesteś zadowolony z tej zmiany i polecamy się na przyszłość! 🙂 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów