Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam co zrobić w sytuacji kiedy właśnie wysłałam paczkę do Nigerii która dotarła dzisiaj a pieniądze mają być zaksięgowane dopiero w poniedziałek a ubezpieczono paczkę na 1000 złotych a paczkę wysłałam do BADMUS K Lagos 14 Baruwa agboju kuje kod 23-401
@skorpionicaster A skąd wiesz ze kasa dotrze? Nie wysyła się, bez kasy na koncie. Bardzo dużo jest tu takich postów o oszustwach "nigeryjskich".
@skorpionicaster No to dałaś się zrobić na Nigeryjski Przekręt. Kasa przepadła, towar przepadł.
Współczuję.
A mimo tego że była ubezpieczona na pewno nic się z tym zrobić nie da szok pierwszy raz sprzedałam i nie sądziłam że przez allegro przepuści się coś takiego wątpię żebym dostała kasę już mawet nie liczę ale allegro w tym nie pomoże przecież wysłałam im skriny i wszystko od A do z czekam od nich na odzew
@skorpionicaster Przykro mi, ale adres allegro.zapata.payu.dpt@yandex.ru, z którego otrzymałaś wiadomość o rzekomym księgowaniu, na pewno nie należy do nas, więc to nie Allegro wysłało do Ciebie tę wiadomość.
To co ja mogę teraz zrobić paczka była ubezpieczona na 1000 zł
Jeśli jeszcze nie opuściła Polski, to spróbuj ją zatrzymać.
Ta przesyłka jest w Nigerii a facet ma odebrać w poniedziałek nawet telefonu nie podał e-maila tylko
@skorpionicaster To zapisz sobie na poczet "darowizny".
@skorpionicaster Nie wiem za pośrednictwem, której firmy nadałaś przesyłkę, ale co do zasady ubezpieczenia obowiązują w przypadku uszkodzeń, utraty (w transporcie) lub ubytków zawartości przesyłki (w transporcie).
Wysłałam firma DHL expres
@skorpionicaster dzisiaj wysłałaś? to dzwoń do nich, może wstrzymają tą paczkę jak jest jeszcze u nich.
@pulkownik66 Z pierwszego posta wynika, że dzisiaj to ona już dotarła, a nie dopiero została wysłana.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere No faktycznie dotarła, no to pozamiatane po całości.
@skorpionicaster Zabrzmi to brutalnie, ale przegrałaś. Nikt już nie jest w stanie ci pomóc.
skorpionicaster nie chcę Cię straszyć , ale pewnie popłynąłeś . Nie wysyła się przed zapłatą !!!
Zapomnieć o kasie, zapewne. Użyj wyszukiwarki, znajdziesz tu dziesiątki podobnych wpisów. Np. tu: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/sprzedaj%C4%85cy-o-allegro-lokalnie/uwaga-na-oszust%C3%B3w-z-niger...
Nawe dane kanciarza te same.
@skorpionicaster Obawiam się, że to przekręt nigeryjski i trudno tutaj będzie nam jakkolwiek Ci pomóc. Jeżeli w przyszłości otrzymasz podobną ofertę, pod żadnym pozorem na nią nie odpowiadaj, a więcej informacji o tego typu oszustwach znajdziesz w tym artykule.
Trudno w to uwierzyć że mimo medialnych ostrzeżeń o takich formach przekrętów trafiają się jeszcze ofiary ,które wieżą w hojnych klientów z Afryki na swoje wyroby .