Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chce kupić proste 4 regały magazynowe, wpisuje kod EAN w wyszukiwarce allegro wyskakują oferty. Wpisuje EAN w porównywarce cen i tu wielkie ździwienie - kurcze lerojek ma znacznie taniej. Zawsze na allegro było taniej a teraz znów przerzucam się na zakupy stacjonarne. Czy wy też tak macie? Zakup stacjonarny nie dosyć że taniej to jest gwarancja że towar otrzymam w całości a nie rozwalony w transporcie.
Ale czym Ty się dziwisz? Przyjąłeś za pewnik, że na Allegro jest najtaniej? Te czasy już daaaawno minęły.
Im więcej prowizji, tym wyższe ceny. Proste.
To wyszukiwanie po kodzie EAN to duże usprawnienie jeśli chcesz porównać ceny u konkurencji, tj. po za allegro bo EAN wskazuje dokładnie konkretny produkt. Nie ma obawy że wyszukasz coś podobnego, prostszego, tańszą wersję tylko dokładnie to samo.
@krejzole Wiem z doświadczenia, że niektórzy nie podpinają wszystkich swoich sprzedawanych produktów pod bazę EAN, no i później znajdujesz produkt, który cię interesuje w jeszcze niższej cenie, a przez wyszukiwanie po EAN w życiu byś do tego nie doszedł. Dlatego zawsze warto jeszcze daną rzecz wrzucić w szukajkę i przefiltrować po najniższej cenie. A porównywarki cen nie wszystko zawsze pokazują, ja z nich nie korzystam, bo często jestem w stanie samodzielnie znaleźć daną rzecz kilkanaście procent taniej.
Filtrowałem na wszelkie sposoby, po EAN i bez. Lerojek wyszedł najtaniej, właśnie zamówiłem w sklepie stacjonarnym online, za godzinę będę miał przyszykowane na magazynie. Wskakuję na 5 min. podaje nr. zamówienia odbieram opłacony towar - to jest wygoda.
Kiedyś wszystko szło przez allegro teraz po prostu się to nie opłaca.
@krejzole No niestety, a będzie jeszcze drożej, bo allegro nakłada coraz większe opłaty na sprzedawców – a wiadomo, że ostatecznie za wszystko płaci klient.
Trochę się zgapiłem bo za tą kwotę zamówienia dostarczają gratis w 48 godzin. Ale przy okazji odbioru wpadnę do mamusi na obiadek.
@krejzole To już Twój wybór – zapłacić mniej, ale poczekać nieco dłużej na dostawę. Zresztą na meble zazwyczaj czeka się dość długo, więc według mnie to spoko układ.
Zakup z wczoraj takie psikadło do farby z firmy YAT 0,
na all 930 zł zajechałem do sprzedawcy bo akurat z okolicy 850 zł. Napewno jeszcze przyoszczędził na prowizji.
Do czego to prowadzi?
Byłem pionierem w zakupach online w swojej rodzinie, teraz kupuję znów stacjonarnie i to w czasie zarazy 😂