Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
mam pytanie - czy ktoś spotkał się z następującym problemem: po 15 latach na Allegro zostało mi zablokowane konto z powodu podejrzenia, że jeden z produktów który sprzedaję na Allegro Lokalnie (używana koszulka z firmy Adidas) jest nieoryginalny. Nie jestem w stanie dowieść oryginalności produktu, ponieważ zakupiłem ją już na innym portalu jako używaną i nie mam paragonu, a metka została obcięta. Napisałem prośbę o odblokowanie, gdyż nie miałem pojęcia, że koszulka może być nieoryginalna (nie byłem w stanie tego określić i nawet nie przyszło mi do głowy, że mogłaby być "podróbką"). Otrzymałem odpowiedź, że:
"W tej sytuacji konieczne będzie przedstawienie serwisowi dokumentacji potwierdzającej oryginalność oferowanych produktów, a zawierać ona powinna:
- nazwę firmy/dystrybutora, od którego pochodzi dany towar,
- skan dokumentów potwierdzających dokonanie zakupu we wskazanej firmie,
- rzeczywiste, szczegółowe fotografie oferowanych produktów wraz z widocznymi metkami oraz znakami towarowymi.
(...) Nie przewidujemy odstępstw od procedury powyżej."
Czy dobrze rozumiem, że skoro nie posiadam paragonu (sam ją kupiłem jako używaną) oraz nie ma ona metki (została obcięta) to oznacza to tyle, że problem jest nie do rozwiązania i po 15 latach muszę się pożegnać z Allegro?
pozdrawiam
Marek
A na allegro lokalnie nie miało być takich cyrków
odsyłano nas właśnie tam z wyprzedażami garażowymi
Idąc tym torem rozumowania to powinni połowę osób prywatnych z lokalnego zablokować... Różne rzeczy Allegro wyczynia ale w to to mi się wierzyć nie chce. Nie miałeś przypadkiem bardzo dużej ilości takich ciuchów, dyskusji czy klienta który mocno się np targował, a potem niezadowolony coś tam doniósł? Bo o jedną sztukę to niewiarygodne... Takich informacji mogą wymagać od firm, na lokalnym firmy nie sprzedają.
Dziewczyny od kiedy osoba prywatna sprzedając używaną koszulkę na lokalnym potrzebuje więcej papierów niż firma sprzedająca nową koszulkę?
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Nie sprzedaję dużo, a to był jedyny przypadek.
@quosiu w tej sytuacji zachęcam do kontaktu z obsługą Allegro przez formularz, ponieważ w sprawie blokad uzyskasz pomocy wyłącznie mailowo.
Właśnie poprzez ten formularz napisałem prośbę o odblokowanie przedstawiając całą sytuację, a te słowa, które cytowałem to była właśnie odpowiedź na tego maila.
@quosiu rozumiem, zachęcam do kontynuowania rozmowy drogą mailową, ponieważ na temat blokad nie mamy żadnych informacji, a zespół ją nakładający kontaktuje się wyłącznie mailowo.
Spróbuj im odpisać jasno i wyraźnie "jestem osobą prywatną. Sprzedawałem na Allegro lokalnie 1-ną używana koszulkę. Państwo wymagacie takich dokumentów jak od firm dla produktów nowych. Musiała zajść jakaś pomyłka. Proszę o przyjrzenie się sprawie". Może jakiś mądrzejszy to przeczyta.
Pisz krótko i jasno. I przede wszystkim grzecznie. Bezpieka Allegro to takie państwo w państwie. Puszczą Ci nerwy to przestaną odpisywać. Nic więcej tu nie doradzimy. Czasem w najbardziej absurdalnych tematach coś tam zdziałają starsze moderatorki ale to sporadyczne akcje. One nie mają nic do gadania w temacie blokad.