Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
mam pytanie - czy ktoś spotkał się z następującym problemem: po 15 latach na Allegro zostało mi zablokowane konto z powodu podejrzenia, że jeden z produktów który sprzedaję na Allegro Lokalnie (używana koszulka z firmy Adidas) jest nieoryginalny. Nie jestem w stanie dowieść oryginalności produktu, ponieważ zakupiłem ją już na innym portalu jako używaną i nie mam paragonu, a metka została obcięta. Napisałem prośbę o odblokowanie, gdyż nie miałem pojęcia, że koszulka może być nieoryginalna (nie byłem w stanie tego określić i nawet nie przyszło mi do głowy, że mogłaby być "podróbką"). Otrzymałem odpowiedź, że:
"W tej sytuacji konieczne będzie przedstawienie serwisowi dokumentacji potwierdzającej oryginalność oferowanych produktów, a zawierać ona powinna:
- nazwę firmy/dystrybutora, od którego pochodzi dany towar,
- skan dokumentów potwierdzających dokonanie zakupu we wskazanej firmie,
- rzeczywiste, szczegółowe fotografie oferowanych produktów wraz z widocznymi metkami oraz znakami towarowymi.
(...) Nie przewidujemy odstępstw od procedury powyżej."
Czy dobrze rozumiem, że skoro nie posiadam paragonu (sam ją kupiłem jako używaną) oraz nie ma ona metki (została obcięta) to oznacza to tyle, że problem jest nie do rozwiązania i po 15 latach muszę się pożegnać z Allegro?
pozdrawiam
Marek
A na allegro lokalnie nie miało być takich cyrków
odsyłano nas właśnie tam z wyprzedażami garażowymi
Idąc tym torem rozumowania to powinni połowę osób prywatnych z lokalnego zablokować... Różne rzeczy Allegro wyczynia ale w to to mi się wierzyć nie chce. Nie miałeś przypadkiem bardzo dużej ilości takich ciuchów, dyskusji czy klienta który mocno się np targował, a potem niezadowolony coś tam doniósł? Bo o jedną sztukę to niewiarygodne... Takich informacji mogą wymagać od firm, na lokalnym firmy nie sprzedają.
Dziewczyny od kiedy osoba prywatna sprzedając używaną koszulkę na lokalnym potrzebuje więcej papierów niż firma sprzedająca nową koszulkę?
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Nie sprzedaję dużo, a to był jedyny przypadek.
@quosiu w tej sytuacji zachęcam do kontaktu z obsługą Allegro przez formularz, ponieważ w sprawie blokad uzyskasz pomocy wyłącznie mailowo.
Właśnie poprzez ten formularz napisałem prośbę o odblokowanie przedstawiając całą sytuację, a te słowa, które cytowałem to była właśnie odpowiedź na tego maila.
@quosiu rozumiem, zachęcam do kontynuowania rozmowy drogą mailową, ponieważ na temat blokad nie mamy żadnych informacji, a zespół ją nakładający kontaktuje się wyłącznie mailowo.
Spróbuj im odpisać jasno i wyraźnie "jestem osobą prywatną. Sprzedawałem na Allegro lokalnie 1-ną używana koszulkę. Państwo wymagacie takich dokumentów jak od firm dla produktów nowych. Musiała zajść jakaś pomyłka. Proszę o przyjrzenie się sprawie". Może jakiś mądrzejszy to przeczyta.
Pisz krótko i jasno. I przede wszystkim grzecznie. Bezpieka Allegro to takie państwo w państwie. Puszczą Ci nerwy to przestaną odpisywać. Nic więcej tu nie doradzimy. Czasem w najbardziej absurdalnych tematach coś tam zdziałają starsze moderatorki ale to sporadyczne akcje. One nie mają nic do gadania w temacie blokad.
Za waszą radą napisałem ponownie i otrzymałem następująca odpowiedź:
"Blokada na Pana koncie bezterminowa za oferowanie do sprzedaży towarów podrobionych. Możliwość odblokowania będzie wyłącznie po przedstawieniu dokumentacji potwierdzającej legalność towarów, przesłaniu dodatkowych zdjęć oferowanych przedmiotów z widocznymi znakami towarowymi i metkami oraz zaakceptowaniu ich przez podmiot zgłaszający."
Czy to samo co ostatnio. No cóż, 15 lat minęło jak jeden dzień. Konta już nie odzyskam, trudno. Trzymajcie się i jeszcze raz dzięki za pomoc!
Napisz im, że zgodnie z ustawą Prawo własności przemysłowej, jeżeli sprzedawca nie wie, że oferowany przez niego produktu jest nieoryginalny, to nie popełnia on czynu zabronionego.
Po drugie, w Polsce obowiązuje domniemanie niewinności. To nie ty masz udowodnić, że produkt jest oryginalny, lecz Allegro, że jest inaczej.
Po trzecie, oskarżając kogoś o popełnienie czynu karalnego i do tego z pełną premedytacją, należy mieć na to jakieś dowody.
A tutaj Allegro zadziałało jak sąd kapturowy. Konsulat był jednocześnie oskarżycielem, adwokatem i sędzią.
Po czwarte, nie masz obowiązku brać dowodu zakupu, jak coś kupujesz. Jeżeli konsultant twierdzi, że jest inaczej to niech poda podstawę prawną (z ustawy, a nie ich regulaminu).
Po szóste. Możesz zarządzać, aby sprawa została zgłoszona do organów ścigania. W końcu oskarżają cię o popełnienie przestępstwa.
Już nie mam zamiaru się z nimi szarpać i się ich prosić. Pisałem dwa razy i dwa razy odrzucono mój wniosek. Właśnie wypowiedziałem umowę i mam teraz 60 dni wypowiedzenia. Nie mam chęci brania udziału w rzeczywistości niczym w "Procesie" Kafki. Szkoda moich nerwów.
Tylko pamiętaj, że w przyszłości mogą zablokować konta członkom twojej rodziny, np żonie, dzieciom, wnukom, rodzeństwu, rodzicom itp. Allegro stosuje odpowiedzialność zbiorową w przypadku blokady.
@quosiu jak oni stwierdzili, że niby podróbkę sprzedajesz ?
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Mój sklep został zablokowany z tego samego powodu co Twój, ale nigdy nie sprzedałem nieoryginalnego produktu, nieumyślnie utworzyłem link do markowego produktu, a gdy tylko zdałem sobie sprawę, że jest to markowy produkt, natychmiast zamknąłem link do produktu na nie więcej niż pięć minut przed i po, i jak wskazałem, nikt nigdy nie widział ani nie kupił linku do produktu. Stało się to powodem do zawieszenia mojego konta, nie miałem zamiaru naruszać marki, nikt go nie oglądał, nikt nie dokonał sprzedaży. Wysłałem maila do ochrony Allegro i w ogóle nie odpowiedzieli, skontaktowałem się z innymi w Allegro i odpowiedzieli tak, jakby byli robotami, gdzie jest tak zwana uczciwość, niektórzy ludzie sprzedają nieoryginalne produkty bez żadnego problemu, a ja nigdy nie sprzedałem żadnego, po prostu przypadkowo utworzyłem link i został on natychmiast zamknięty, co doprowadziło do zablokowania mnie w sklepie!
To jest również idio.czna ale jednak inna sytuacja. Ty prowadzisz firmę. quosiu jest osobą prywatną, sprzedającą na lokalnym jedną używaną koszulkę. Przecież po to właśnie powstało lokalne... Podejrzewam, że powodem jest to, że podał markę producenta, a była wycięta metka. Jednak jakby na to patrzeć, za jedno wystawienie blokada konta dla osoby prywatnej jest całkowicie nieuzasadniona. Baa jest tu masa ofert produktów z wyciętymi metkami, kupowałam takie i jakoś tym firmom nic się nie dzieje, a szarego Kowalskiego zablokowali, bo jednego ciucha wystawił...
Co do zaś Ciebie to zdaje się, że bywały tu już upomnienia za dawno zakończone oferty. U ciebie poszło to krok dalej. Swojego czasu na podobnej zasadzie zasypywali firmy, które sprzedawały na lokalnym upomnieniami. Jednego dnia wolno sprzedawać, drugiego już nie, pisało że oferty będą zakańczane to nikt nie zdejmował ręcznie, bo same się zakończą. Potem nagle jednego dnia zaczęły przychodzić maile. Człowiek pościągał wszystko ręcznie, nic to nie pomogło, jeszcze przez 2 dni przychodziły setki upomnień.
System nie odróżnia oferty zakończonej od aktywnej. Tak samo jest z komunikatem "odłączyliśmy Twoją ofertę od katalogu". Mało to razy przychodziło powiadomienie do zakończonej oferty?
Cześć, @YangKun168. Zgłoszenie 49767529 zostało zamknięte, ponieważ było powieleniem sprawy 49765426. Dublowanie zgłoszeń nie przyspieszy weryfikacji ani czasu odpowiedzi.
Jeśli masz jakiekolwiek pytania, związane z blokadą konta, to kontynuuj korespondencję w sprawie 49765426.
Tak jak napisał wcześniej Grzegorz - kwestię blokady konta możemy wyjaśnić wyłącznie drogą mailową.