Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłam przedmiot na allegro.
Pobrało mi środki z konta bankowego.
Nie otrzymalam żadnego potwierdzenia na emaila.
Na allegro ten przedmiot nie istnieje w moich zakupach.
Posiadam wyciąg bankowy.
@Basia3444 To znaczy, że nie kupiłaś tego na Allegro. Podarowałaś oszustom wypłatę BLIKiem.
Jak to mogło się stać skoro robiłam wszystko jak zawsze?
@Basia3444 Kliknęłaś w przysłany od kogoś link do Allegro Lokalnie?
Nie
@Basia3444 Znalazłaś ofertę samodzielnie przez wyszukiwarkę na stronie głównej czy może znalazłaś ogłoszenie na O.L.X lub innym portalu a następnie dostałaś "link do allegro"?
Wpisałam w google i wybrałam ofertę z allegro. Postępowałam jak zawsze. Żaden link mi się nie wyświetlał bym miała w niego wchodzić
@Basia3444 Jesteś pewna, że masz tylko jedno konto na Allegro?
Tak. Zamawiałam 2paczki. Jedna po drugiej. W ten sam sposób. Jedna przyszła druga 'nie istnieje'
@Basia3444 Poprosimy moderację żeby rzuciła okiem co się podziało.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Tak
Ale to oferta Alelgro i jest prawdziwa, coś z płatnością a pewne że zapłacona ?
Tak. Posiadam wyciąg bankowy
@Basia3444 Bardzo możliwe, że zakupu dokonałaś na innym koncie.
@Basia3444 Wyciąg bankowy nie jest dowodem na zakup towaru na Alelgro, jedynie że komuś przelano kasę. masz tu zakup: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione albo tu:https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione Mi to trąci oszustem a nie zakupem na Allegro.
No właśnie tam zakupy mi się nie wyświetlają. Pytanie jak do tego oszustwa doszło??
To chyba był ten link:
@Basia3444 Gdyby to był ten link, to zakup byłby w historii
No właśnie nie ma. Nie mam pojęcia co się stało. Szukam rozwiązania w którym momencie mogło coś pójść nie tak..
@Basia3444 Pewnie coś poszło nie tak i pieniądze powinny wrócić na konto. Radzę nie przejmować się i kupić ponownie. Takie rzeczy często sie zdarzają na Allegro.
Witam.
Jeśli to zakup o wartości kilkunastu złotych to raczej oszustwo można wykluczyć - za mała dla oszustów kwota... Jeśli transakcja miała miejsce to prędzej jakiś błąd systemu, zwłaszcza że to były dwa zakupy jeden po drugim.
1) Proszę sprawdzić w historii konta kto jest odbiorcą płatności - jeśli allegro, to nie będzie raczej problemu z odzyskaniem środków.
2) Proszę sprawdzić korespondencję mailową (także spam), czy są tam jakiekolwiek informacje dotyczące tego zakupu i płatności. Może zakup nie doszedł do skutku, może płatność "wisi".
Gdzieś muszą być po transakcji/płatności ślady pozwalające ustalić co się stało.
Pozdrawiam. Marek.