anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zapłaciłem za produkt, ale u sprzedawcy nic nie ma.

Client:133232687
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, kupiłem dzisiaj Nintendo Switch na allegro lokalnie, ale sprzedawca napisał, że nic mu nie przyszło. Kontaktowałem się z nim na **piiip**, ale z jakiegoś powodu chciał żebym kupił przez allegro. Gdy zapłaciłem, pokazał się komunikat: "Płatność nie powiodła się, dokończ transakcje.". Gdy w to kliknąłem, allegro kazało mi zapłacić jeszcze raz, ale już pobrało mi pieniądze z konta. Dodam też, że sprzedający jest na **piiip** od tego miesiąca, a na allegro lokalnie od 15 lat jako osoba prywatna, lecz przelew się zrobił na jakąś Litewską firmę "ZEN". Mam w razie czego zrzuty ekranu całej konwersacji oraz potwierdzenia płatności.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

komis-bell
#21 Demiurg#

Niestety ale zostałeś oszukany. 

Ten link nie prowadził do Allegro lokalnie a do fałszywej strony imitującej serwis allegro. 

Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety nie licz. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:133232687. Niestety na Twoim koncie nie doszło do zakupu na Allegro, ani na Allegro Lokalnie. Najpewniej link nie prowadził do naszego serwisu.
Możesz spróbować skontaktować się ponownie ze sprzedającym lub zgłosić tę sprawę na policję.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Niestety przy kupowaniu myślałem, że byłem zalogowany automatycznie ale nie byłem 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, już się domyśliłem, że to było oszustwo. Jest jeszcze jakaś szansa na odzyskanie pieniędzy? Nie była to mała kwota

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:133232687 Możesz się z tym zgłosić na policję ale odzyskanie pieniędzy w praktyce będzie graniczyło z cudem niestety.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nawet jak mam wszystkiego zdjęcia i e-mail oszusta?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:133232687 Tak - to nie jest żaden jeden "oszust" tylko zorganizowana grupa przestępcza a sama skala oszustw jest ogromna.

Nawet jeśli policji uda się złapać winnych to odzyskanie pieniędzy nadal będzie niezwykle trudne o ile w ogóle możliwe.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Ok szkoda bo wydałem całe pieniądze a chciałem sobie na wakacjach coś jeszcze kupić 

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@Client:133232687 biegusiem do banku, może coś jeszcze można z działać ( szanse nikłe, ale zawsze)

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:133232687 wszystko jest pisane - wystawiane z przejętych kont, kradzionych 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów