anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zarabianie

Client:101864938
#7 Wielbiciel

witam ścieka wości wziąłem w tym udział. Znalazłem na tik toku propozycję płacenia za oglądanie filmów Przekierowano mnie na aplikację WhatsApp a następnie po kilku minutowej rozmowie z innym panem I po wykonaniu pierwszego zadania i rzekomych zarobieniu 20 zł wysłał mi link abym skontaktował się z ich menadżerką na telegramie w celu wypłacenia pieniędzy i kontynuowania dalszej pracy skontaktowałem się i podałem dane typu imię nazwisko wiek czym się zajmuje numer konta bankowego i nazwę banku po podaniu danych otrzymałem na koncie bankowym 20 zł następnie wykonałam kolejne 2 zadania po czym dostałem kolejne 20 zł następnego dnia wykonałem jeszcze jedno zadanie i również dostałem 20 zł w sumie 60 zł. Dziesiąte zadanie czyli na tym którym się znajdowałem polegało na wpłacie 70 zł czyli 60 zł za robionych i 10 depozytu własnych stwierdziłem że dla własnego doświadczenia i sprawdzeń u czy to Scam W płaciłem te 70 zł wcześniej czytałem opinie na tej stronie czy nie są to oszuści lecz większość ludzi pisało że są. Po przelaniu tych pieniędzy menadżerka ,,Amina,, stwierdziła że przelałem na zły numer konta tak naprawdę to nie przelałem tych pieniędzy i to jest mój problem ona nie będzie się tym interesować to jest mój błąd czyli jasno wynika że raz pozwolą wpłacić 70 zł i zarobić te 101 czy 109 zł A raz nie. Po długiej sprzeczce z tą panią wysyłałem Multum screenów przelewu na kwotę 70 zł po czym zaczęła mnie obrażać typu czy jestem **piiip**ą jeżeli jestem **piiip**ą zakończyć tą rozmowę nie mam czasu na luźne rozmowy dziecko powtarzała słowo dziecko z 1000 razy Ale nie miała pojęcia z kim pisze także po stracie tych 10 zł żadna dla mnie to różnica ostrzegam ludzi moim przykładem że jest to oszustwo i radzę się w to nie bawić ponieważ po wpłacie jakiś tam kwot po czasie odetną się od was tak jak ode mnie podejrzewam że z jednego konta pisaną do innych użytkowników bo po dłuższej rozmowie usunięto konto i zablokował nas. Dlatego odradzam próby zarobienia tych 60 zł ponieważ potem zostaniecie oszukani

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

#7 Wielbiciel

Obrażała mnie typu: 

Czy jestem **piiip**a?

Jestes **piiip**a 

Nie rozmawiaj ze mną 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

I D I O T Ą

tak pisała ale bluruje 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Właśnie prałeś użytkowniku brudną kasę pal licho że wtopiłeś 10zł jak prawdopodobnie zrobili z ciebie słupa ten schemat oszustwa widziałem na yt na kanale poszukiwacze okazji 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie bierz się za zarabianie w necie skoro sie na tym nie znasz. Wystarczy od czasu do czasu poczytać o przestępstwach internetowych, by omijać takie oferty szerokim łukiem...

Pal licho, że Cię naobrażali. 

Prawdziwym problemem jest to, że kasę na konto otrzymałeś będąc słupem od jakiejś innej osoby poszkodowanej. Jeszcze gorzej będzie jeśli się okaże, że zyski z tego przekrętu idą na jakiś terroryzm. 

Rób tak dalej, a skończysz w sądzie. Jeśli to terroryzm to co najmniej z 10 latek...

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:101864938 niestety padłaś ofiarą oszustwa. Zalecamy bardzo ostrożne podejście do ofert dorywczej pracy zdalnej, które oferują szybki i łatwy zarobek. Warto w takich sytuacjach dokładnie sprawdzić firmę, dla której w teorii mamy wykonywać pracę. Nie warto też wierzyć w żadne sytuacje w których pracodawca każe ci przesyłać jakiekolwiek pieniądze, lub opłacać jakieś zakupy/zamówienie kuriera. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów