Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ witam, dokonałem zakupu opon poprzez Allegro kartą kredytową z limitem. Sprzedający akurat nie miał już tych opon na magazynie, i powiedział że zwróci pieniądze poprzez Allegro. Na kartę prawdopodobnie nie mogę dostawać przelewów i wolę dostać kasę na konto. Mogę zmienić sposób zwrotu pieniędzy? Chciałbym zwrotu pieniędzy bezpośrednio na konto bankowe.
@Client:96884915 tylko po uzgodnieniu ze sprzedawcą /może się nie zgodzić , problemy ze zwrotem prowizji / . Zapis w U.K. sugeruje zwrot tym samym kanałem jakim środki przyszły do sprzedawcy .
@Client:96884915 no ale ta karta jest podpiera do Jakiegoś konta bankowego, z którego są pobierane pieniądze i są zwracane.
Jest to karta twisto, do zakupów. Nie jest podpięta. Zakupy opłacam tam poprzez blika.
@Client:96884915 a kasa bierze się tam z nieba ? jakoś zasilasz 😉 więc zasili Ci ją allegro jak sie nie da to dostaniesz na allegro finanse i se wypłacisz na konto 🙂
@Client:96884915 wróci na kartę bez problemu, a jak będzie problem to trafi na allegro finanse i se wypłacisz na konto, allegro zmusza do zwrotów przez allegro więc raczej będzie problem dla sprzedawcy chodź podpytaj się sprzedawcy allegro nic do tego nie jest stroną transakcji 😞
Ustawa konsumencka
Art. 32. 2. Przedsiębiorca dokonuje zwrotu płatności przy użyciu takiego samego
sposobu zapłaty, jakiego użył konsument
dziekuje za odpowiedź pozdrawiam
No ale w formularzu zwrotu wypełnionym przez kupującego jest konto bankowe wpisane przez kupującego, tzn że nie można zwracać środków na konto bezpośrednio?
Napisałem do allegro i do sprzedającego zobaczymy co będzie, z tego co wiem to na tamtą kartę nie mogę przyjmować przelewów, jest to typowa karta kup teraz, zapłać za miesiąc. Dam znać jak się potoczyła sprawa, zamówiłem rozmowę z allegro pod wieczór.
A poza tym, to sprzedający napisał że anulował płatność, natomiast mi dalej się nie wyświetliło że jest anulowana
Sprzedający płatności nie może anulować, on może anulować zamówienie... Płatność to kupujący może anulować
zwrot pieniędzy
poszukaj , napewno są .
@Client:96884915 napisz coś więcej, ale pamiętaj że zgodnie w ustawą konsumencką sprzedawca ma do 14 dni na zwrot kasy od odstąpienia 🙂
@Client:96884915 Zwrot jest uzależniony od tego czy anulowałeś płatność, zakup albo dokonałeś zwrotu towaru w ramach zwrotu konsumenckiego, sprzedający ma max czas 14 dni, dostaniesz maila od Allegro jak zwróci.
Sprzedający napisał że już nie ma takich opon na magazynie i musiał anulować płatność