anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana sposobu zwrotu pieniedzy

Client:96884915
#7 Wielbiciel#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  witam, dokonałem zakupu opon poprzez Allegro kartą kredytową z limitem. Sprzedający akurat nie miał już tych opon na magazynie, i powiedział że zwróci pieniądze poprzez Allegro. Na kartę prawdopodobnie nie mogę dostawać przelewów i wolę dostać kasę na konto. Mogę zmienić sposób zwrotu pieniędzy? Chciałbym zwrotu pieniędzy bezpośrednio na konto bankowe.

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:96884915 tylko po uzgodnieniu ze sprzedawcą  /może się nie zgodzić , problemy ze zwrotem prowizji / . Zapis w U.K. sugeruje zwrot tym samym kanałem jakim środki przyszły do sprzedawcy .

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:96884915 no ale ta karta jest podpiera do Jakiegoś konta bankowego, z którego są pobierane pieniądze i są zwracane.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Jest to karta twisto, do zakupów. Nie jest podpięta. Zakupy opłacam tam poprzez blika.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:96884915 a kasa bierze się tam z nieba ? jakoś zasilasz 😉 więc zasili Ci ją allegro jak sie nie da to dostaniesz na allegro finanse i se wypłacisz na konto 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:96884915 wróci na kartę bez problemu, a jak będzie problem to trafi na allegro finanse i se wypłacisz na konto, allegro zmusza do zwrotów przez allegro więc raczej będzie problem dla sprzedawcy chodź podpytaj się sprzedawcy allegro nic do tego nie jest stroną transakcji 😞

Ustawa konsumencka

Art. 32. 2. Przedsiębiorca dokonuje zwrotu płatności przy użyciu takiego samego
sposobu zapłaty, jakiego użył konsument

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

dziekuje za odpowiedź pozdrawiam

oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel#

No ale w formularzu zwrotu wypełnionym przez kupującego jest konto bankowe wpisane przez kupującego, tzn że nie można zwracać środków na konto bezpośrednio? 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Napisałem do allegro i do sprzedającego zobaczymy co będzie, z tego co wiem to na tamtą kartę nie mogę przyjmować przelewów, jest to typowa karta kup teraz, zapłać za miesiąc. Dam znać jak się potoczyła sprawa, zamówiłem rozmowę z allegro pod wieczór.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

A poza tym, to sprzedający napisał że anulował płatność, natomiast mi dalej się nie wyświetliło że jest anulowana

oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel#

Sprzedający płatności nie może anulować, on może anulować zamówienie... Płatność to kupujący może anulować

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

zwrot pieniędzy

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

poszukaj , napewno są .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:96884915 napisz coś więcej, ale pamiętaj że zgodnie w ustawą konsumencką sprzedawca ma do 14 dni na zwrot kasy od odstąpienia 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:96884915 Zwrot jest uzależniony od tego czy anulowałeś płatność, zakup albo dokonałeś zwrotu towaru w ramach zwrotu konsumenckiego, sprzedający ma max czas 14 dni, dostaniesz maila od Allegro jak zwróci.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Sprzedający napisał że już nie ma takich opon na magazynie i musiał anulować płatność 

oznacz moderatorów