anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znacząca zmiana ceny

jurcyk1960
#8 Zapaleniec#

Kupiłem i zapłaciłem za hulajnogę elekt. której nie otrzymałem a która teraz jest już 2x droższa  Jasnym wiec jest że nie chce kasy tylko towar Co w takiej sytuacji?Sprzedawca z Chin już jakby nie istnieje.Wydym.....mnie?

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

komis-bell
#21 Demiurg#

@jurcyk1960 
Kiedy kupiłeś? Jaki był czas na nadanie? Jaki czas dostawy?

oznacz moderatorów

jurcyk1960
#8 Zapaleniec#

Kupiłem 15 lipca ale sprzedawcy nie ma już na Allegro tylko sprzęt jaki sam u innych jest ponad2x drozszy

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@jurcyk1960 jaki miał czas wysyłki ???  taka dostawa idzie kilka tygodni 😞 to że nie ma nic na allegro nie znaczy że nie wyśle 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

jurcyk1960
#8 Zapaleniec#

Termin dostawy-teoretycznie do 20.VIII ale niepokoi mnie brak kontaktu z nim bo jakby go nie było.Ale krótko po zakupie mailowałem z nim, tylko teraz już nie ma do niego żadnego kontaktu

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@jurcyk1960 Pokaż link do ogłoszenia.

oznacz moderatorów

jurcyk1960
#8 Zapaleniec#

Nie wiem jak pokazać link ale wczoraj dostałem maila od Allegro o ocenę produktu i sprzedawcy to jak to jest?Sprzedawcy nie ma produktu nie ma kontakt z nim  zerowy bo na maile nie odpowiada

oznacz moderatorów

jurcyk1960
#8 Zapaleniec#

To co i kogo mialbym oceniac

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@jurcyk1960 
https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione
Tam znajdziesz zakupione przez siebie aukcje.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@jurcyk1960 tutaj -https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione w szczegółach masz przycisk o nazwie , ,zgłoś problem z zakupem ,, skorzystaj z niego 

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

Autor wątku napisał:
Termin dostawy-teoretycznie do 20.VIII

@mdrogeria 
masz przycisk o nazwie , ,zgłoś problem z zakupem ,, skorzystaj z niego

Zachęcasz do wszczynania Sporów (też: kłótni, awantur) na ponad dwa tygodnie przed przewidywaną datą dostawy ?

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@A3dam ,,tylko teraz już nie ma do niego żadnego kontaktu ,, 

złapie kontakt , a jak nie odpowie autor wątku dowie się co dalej .

Brak odpowiedzi na zadane pytanie jest wystarczajacym powodem do użycia ,, klapsa ,, nie koniecznie ,,sporu ,, to nie jest dobre słowo .

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@mdrogeria 
złapie kontakt , a jak nie odpowie autor wątku dowie się co dalej .

Brak odpowiedzi na zadane pytanie jest wystarczajacym powodem do użycia ,, klapsa ,, 

Przede wszystkim jeżeli chcesz pomóc Kupującemu (bardziej niż chcesz zaszkodzić sprzedającemu) to zauważ, że Autor wątku nie jest zainteresowany zwrotem zapłaconej kwoty ale otrzymaniem kupionego towaru.
Wszczynając awantury (o co najmniej dwa tygodnie za wcześnie) sprzedawcy który być może jest chwilowo na urlopie - zmierza się raczej w kierunku blokady konta sprzedawcy, wywołania trudności w realizacji zamówienia czy wymuszenia zwrotu zapłaconej kwoty.

A jak pisał @jurcyk1960  - chodziło mu o zupełnie inny efekt.

,,sporu ,, to nie jest dobre słowo .
Może nie dobre - ale regulaminowe.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@A3dam obowiązkiem sprzedawcy przebywającego nawet na urolopie jest udzielanie odpowiedzi na pytania kupujących oraz dyskusjach . Brak odpowiedzi na zadane pytanie może być niepokojące dla autora wątku , a jest to niepożądane . 

Najlepiej o sprzedawcę zapytamy dziewczynki  @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  🌸

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@mdrogeria 
obowiązkiem sprzedawcy przebywającego nawet na urolopie jest udzielanie odpowiedzi na pytania kupujących oraz dyskusjach .

Tak.
Obcokrajowiec może jednak jeszcze nie być przyzwyczajony do tzw. "zasad Allegro", które niejednokrotnie pozostają w sprzeczności z obowiązującymi przepisami prawa.

W przedstawionej sytuacji życzeniem Autora wątku jest chyba wywiązanie się sprzedawcy z podjętego zobowiązania (na co ma jeszcze ponad dwa tygodnie), a nie zablokowanie go i doprowadzenie do sytuacji w której Kupujący odzyska tylko zapłaconą kwotę.

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@jurcyk1960 
ale sprzedawcy nie ma już na Allegro
niepokoi mnie brak kontaktu z nim bo jakby go nie było.Ale krótko po zakupie mailowałem z nim, tylko teraz już nie ma do niego żadnego kontaktu

Z punktu widzenia kupującego: na Allegro tak samo wygląda hochsztapler, który trwale lub czasowo wycofał się ze sprzedaży na Allegro jak i regularny sprzedawca który udał się tylko na nawet krótki zasłużony wypoczynek.
W jednym i w drugim przypadku jest to wg Allegro: "przerwa w sprzedaży"

oznacz moderatorów

jurcyk1960
#8 Zapaleniec#

JESZCZE NIC W SPRAWIE TEJ TRANSAKCJI NIE ROBILEM I NIE BEDE ROBIL DO 22.VIII. POCZEKAM-ALE MAM (CZUJE)OBAWY.SPRZEDAWCA NAZYWA SIE CHENTAOTAO.DZIEKUJE ZA WYCZERPUJACE INFO.OPISZE JESZCZE W VIII JAK SPRAWY SIE POTOCZYLY

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@jurcyk1960 widzę ,że dziewczyny już odpoczęły i pewnie niebawem zajmą się Twoim wątkiem .

hej..hejj...   @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ ,,

,, Chodźcie chodźcie mnie was tutaj potrzeba!! ,,

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@jurcyk1960 sprawa w sądzie, a zgodnie z prawem po upływie 30 dni możesz wyznaczyć termin na dostarczenie jak nie to odstąpić od umowy i poczekać na zwrot kasy  😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@jurcyk1960 otrzymałeś zwrot środków ? jeśli tak to tyle w temacie związanym z allegro . Możesz iść do sądu ...

oznacz moderatorów