anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zostałam oszukanna

danka2605
#7 Wielbiciel#

Proszę o wyjaśnienie sytuacji.

Kupiłam przedmiot a wysłano do mnie zupełnie inny przedmiot zostałam oszukana proszę o wyjaśnienie sytuacji.

sprzedawca olewa temat i nie chce podać adres do zwrotu przedmiotu który do mnie wysłał a ja bez odesłania tego przedmiotu nie mogę dostać zwrotu pieniędzy

https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/2ef22ce5-e5fd-4d02-8846-3392442c4ea6?utm_source=noti...

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

Client:44052296
#21 Demiurg#

@danka2605 zgłosiłaś problem z transakcją (dyskusja)? W zakładce reklamacja powinien być podany adres do odesłania przedmiotu niezgodnego z umową 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@danka2605 W takim wypadku sugeruję, abyś rozpoczęła dyskusję ze sprzedawcą. Po 24 godzinach będziesz mogła poprosić o pomoc doradcy. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

danka2605
#7 Wielbiciel#

zrobiłam dyskusje, allegro protekt że by pieniędzy  mi oddali wszystkie zdjęcie przedmiotu niezgodnego z opisem  wysłałam.

Allegro protekt  odrzuciło mój wniosek bo nie wysłałam tego przedmiotu do sprzedawcy więc nie wiem czy na ten sam paczkomat mam wysłać co na liście przewozowym 

I co będzie jeżeli paczkę sprzedawca nie odbierze ? 

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

wysyłasz na adresy do zwrotów. Nie na paczkomat tylko pod adres

Protect nakazuje zwrot przedmiotu? Coś im się porąbało.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@danka2605 Zamówienie należy odesłać na adres, który znajduje się w zakładce "zwroty", na stronie oferty. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@danka2605  To dobrze że sprzedający nie chce tego przedmiotu,  może sobie obliczył że koszt zwrotu będzie zbyt wysoki i mu się nie opłaci.

Ty tylko musisz zgłosić niezgodnośc przedmiotu z zamówieniem tak jak wszyscy ci tutaj radzą, jest duże prawdopodobieństwo że dostaniesz odszkodowanie od Allegro, a przedmiot niech sobie sprzedawca sam odbiera albo po wyjaśnieniu sprawy ten przedmiot po prostu wyrzucisz.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Fajnie, widzę że jednak programiści Allegro nie próżnują. Po kliknięciu w link autorki tematu pojawia się taki całkiem fajny komunikat:

Schowek011.jpg

To mała ale dobra zmiana, może jest nadzieja że sławny już problem blokujących "szkiców"  też będzie rozwiązany? @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@br. To link do konkretnej dyskusji, więc nic dziwnego, że nie możesz go otworzyć. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@w_kiwi  Przecież wiem że to do konkretnej dyskusji, ale zawsze gdy klikałem w czyjś link to link przekierowywał mnie na moje konto,  na moje  opcje, możliwości  dyskusji.

Więc tym razem taki komunikat to zmiana, to ogromny postęp, widać że programiści pracują...

Jeszcze tylko problem  "Szkice"  pozostaje wiecznie aktualny

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@br. Działanie platformy oraz Gadane to odrębne kwestie. Oczywiście problem ze szkicami został zgłoszony i wciąż czekamy na odpowiedź. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@danka2605 Nie rozmawiaj bezpośredni, sprzedający nie chce rozmawiać, więc otwórz dyskusję ma 24godz, na odpowiedź, masz pomoc Alelgro:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Ona już otworzyła dyskusję,  czytaj od początku...

Ciągle tylko wklejasz ten sam tekst...😡

oznacz moderatorów