anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot kosztów za poniesione straty

MatiKu98
#7 Wielbiciel#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Zakupiłem od firmy Telefon stacjonarny, 

Po zakupie okazało się że to nie jest telefon stacjonarny tylko dodatkową słuchawka do zestawu i aby poprawnie działał musi być zakupiona baza matka bez niej telefon nie działa. 
Zakupiłem  baze od innej firmy do która do mnie dotarła jednak po konfiguracji okazało się że słuchawka nie jest sprawna nie zawsze połączenie na nią przychodzi. Wysłałem reklamację, że nie działa zakupiona słuchawka oraz zażądałem zwrotu od sprzedającego za zakupioną dodatkowo bazę. 
Sprzedający zgodził się na zwrot za zakupioną słuchawkę ale nie zgodził się na pokrycie kosztów zakupionej bazy używając argumentu, że w aukcji było zawarte iż baza nie wchodzi w skład dostawy. 
czy sprzedający ma racje ? Czy jego opinia jest prawidłowa ? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

komis-bell
#21 Demiurg#

@MatiKu98 Tak, ma rację.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@MatiKu98 a czemu ma Ci zwracać za coś co kupione od innej firmy, skąd wiadomo że wadliwa słuchawka a nie baza ? 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

MatiKu98
#7 Wielbiciel#

Zakupiony telefon jest towarem określonym jako powystawowy a baza jest towarem nowym 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ok ale niestety to tak nie działa, popełniałaś błąd kupując w ten sposób, a kiedy zakup tej bazy, może da się zwrócić i kupić całość?

oznacz moderatorów

MatiKu98
#7 Wielbiciel#

Baza zakupiona prawie miesiąc temu długo nie miałem czasu by to podłączyć 

oznacz moderatorów