Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprawa wygląda tak. Kupiłem 2 przedmioty od 2 różnych sprzedawców. Zestaw herbat i żelki. Jeden z nich oznajmił, że nie mają już herbat, więc zlecili zwrot na moje konto. Płaciłem blikiem od razu za całość. Ale bank znowu odjął mi pieniądze z konta za żelki, tak jakbym zapłacił za nie dwa razy. Co się dzieje? Zwrotu jeszcze nie dostałem.
Jak widać na zdjęciu bank 2 raz pobrał opłatę za żelki, które już są wysłane. Jest to w blokadach.
@popsiarz Na przesłanym zrzucie widać, że otrzymałeś zwrot za herbatę (139 zł) i koszty przesyłki (8,99 zł), czyli 147, 99 zł. Za żelki zapłaciłeś 44, 99 zł i do tej kwoty również należy dodać koszty przesyłki 9, 99 zł, czyli 54, 98 zł. To jest dokładnie różnica w kwocie wpłaty po zwrocie.
Ale właśnie tę różnicę 54,98zł znowu mi zabrało z konta, a zwrotu jeszcze nie dostałem.
@popsiarz Na przesłanym zrzucie tego nie widać. Masz potwierdzenie takiej operacji? Jesteś pewien, że dotyczy tego zakupu?
O to chodzi.
@popsiarz Informacja o zwrocie jest z 16 grudnia, data przy płatności 54, 98 zł z 15 grudnia. Wygląda więc na to, że jest to zaktualizowana kwota, która dopiero zostanie rozliczona za to zamówienie. Czy oprócz blokady masz na koncie zleconą (rozliczoną płatność)?
W sprawie prezentacji naliczanych kosztów w historii konta najlepiej skontaktuj się z bankiem. Powinieneś wówczas otrzymać wszystkie informacje.
Tak, oprócz blokady mam zapłacone całe zamówienie na kwotę około 202zł. Zwrotu jeszcze nie dostałem, bo mają na to 3-7 dni roboczych.
@popsiarz Jeśli te zablokowane środki faktycznie zostaną rozliczone, prześlij potwierdzenie tej wpłaty. Na podstawie podstawie potwierdzenia będziemy mogli sprawdzić czego dotyczy ta płatność.
Ale jak sprzedajacy zlecił to dostajesz maila od Allegro i w 3dni wracają tam skąd wyszły, był mail?
Tak, mail był, ale dlaczego odjęło mi znowu pieniądze z banku za żelki, które były już opłacone wcześniej? Zwrot jest za herbaty
A nie wróciła całość i pobrano tylko za żelki? Allegro samo nie pobiera kasy z konta?
I tu mam takie coś znowu pobrane z konta. To kwota za żelki
A to jest opłata za całe zamówienie, czyli razem z żelkami.