anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniedzy i przelew poza allegro

Limitowany27
#7 Wielbiciel#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_

Witam,

Zakupiłem przedmiot na allegro opłaciłem od razu blikiem i wszystko szło jak w normalnej aukcji, towar wysłany, powiadomienie od inpostu, że jest w drodze, aż nagle zadzwonił do mnie sprzedawca na prywatny numer czy możemy się umówić na to, że mi zwróci pieniądze, a ja mu je wyślę na numer konta poza allegro z rabatem. Powiedziałem, że już pieniądze zostały przelane przez allegro i nie mam zamiaru drugi raz płacić ale dalej nalegał na swoją propozycję. Towar otrzymałem po czym dostałem maila, że sprzedający dokonał zlecenie zwrotu pieniedzy i faktycznie otrzymałem je z powrotem na konto. Na allegro przy moim zakupie jest napisane, że sprzedający zlecił zwrot pieniedzy i jako powód "zwrot produktu".

Moje pytanie co w tej sytuacji zrobić, nie jest to jakieś oszustwo?

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Limitowany27 w pewnym sensie jest to próba ominięcia opłat na allegro przez sprzedawcę. Może być też taka sytuacja, że sprzedawca nie może wypłacić pieniędzy z allegro finanse. Jeżeli masz już przedmiot i jest z nim wszystko ok możesz poprosić o ten numer konta do wpłaty 😏

Zrób sobie zrzuty wszystkich wiadomości i potwierdzeń przelewów w celu dupochronu na przyszłość 

oznacz moderatorów