Witam mam pytanie odnośnie zwrotów towaru. Mianowicie kupiłem produkt paczke odebrałem za pobraniem wszystko ok do momentu otwarcia przesyłki okazało sie produkt zbyt mały, rozmawiałem ze sprzedającym ze mozna zrobić zwrot, nie było problemu zrobiłem zwrot przez allegro nadałem paczkę wsadziłem nr zwrotu paczki do środka. Paczkę wysłałem 27.08. Do dziś nie otrzymałem pieniędzy a Pan twierdzi ze paczki nie ma gdzies sie zapodziała bo robili dzis wszystkie zwroty i podać ma. Nr przesyłki. Na poczcie powiedziano mi dzis ze paczka została odebrana 31.08 o godzine 12:55 przez oto Pana. Dzis z Panem byl kontakt ale po napisaniu ze paczka została odebrana juz dawno. Cisza. Co mogę z tym zrobić @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:101145621 Najlepiej rozpocznij dyskusję w tej sprawie. Sprzedawca będzie musiał przesłać wyjaśnienia w ciągu 24 godzin. Jeśli tego nie zrobi, poproś o wypowiedź pracownika Allegro.
Rozumiem, że zwrot dotyczył zamówienia nr 6e7366b0-9dee-11f1-8484-6594d621c773. Najlepiej podaj w dyskusji numer przesyłki zwrotnej lub załącz zdjęcie potwierdzenia nadania.
Tak zgadza sie dotyczy tego oto zamowienia
Po pierwsze. Sprzedawca nie ma obowiązku odbierać przesyłki za pobraniem.
Po drugie. Jak już była to przesyłka za pobraniem i sprzedawca ją odebrał, to musiał zapłacić kwotę pobrania. Pieniądze te otrzymasz od PP w ciągu 7-14 dni.
Po trzecie. Śledzenie przesyłek nie ma wartości dowodowej, a informacyjną. Jak adresat twierdzi że przesyłki nie odebrał, to złóż reklamację oraz jak przesyłka była ubezpieczona, wniosek do firmy ubezpieczeniowej (PP nie pośredniczy w kwestii odszkodowania z ubezpieczenia przesyłki). Co ważne, zgodnie z warunkami polisy, na zgłoszenie szkody jest 7 dni od otrzymania informacji o szkodzie.