Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Zakupiłem towar z dostawą do paczkomatu, ale ponieważ długo nie był on wysyłany chciałem z niego zrezygnować i wybrałem zwrot.
Pomimo tego sprzedający następnego dnia nadał przesyłkę.
W kolejnym dniu otrzymałem zwrot środków na konto i chwilę potem dostałem informację że przesyłka czeka na odbiór w paczkomacie. Ponieważ otrzymałem już zwrot pieniędzy, nie odebrałem przesyłki licząc na to że po dwóch dniach towar wyruszy w drogę powrotną do nadawcy. Po dwóch dniach faktycznie paczka została zabrana z powrotem do oddziału Inpost, ale chwilę później ponownie wylądowała w "moim" paczkomacie. Zdecydowałem się ją odebrać i wyjaśnić sprawę.
Na Allegro wszystko wygląda tak, jakbym oddał towar.
Czy jest możliwość ponownego wywołania zwrotu Allegro ?
Czy ktoś miał może taki problem?
@Kamp73 jak dokonałeś zwrotu to masz w zakładce kod do zwrotu !!! Dostałeś go również na maila, po co to odbierałeś ? wróciła by za darmo do sprzedawcy jako nie odebrana 🙂
Teraz pozostaje Ci zwrócić sprzedawcy paczkę 😞
Dokonałem zwrotu, kiedy przesyłka była jeszcze na statusie "Zakup opłacony". Niby logiczne wydaje się, że niepotrzebny mi kod zwrotu w takiej sytuacji.
Wygląda jakby nie było miejsca w paczkomacie docelowym i 2 dni leżała w jakimś okolicznym. Wtedy allegro daje taki nie prawidłowy komunikat. Powinieneś mieć o tym informację w smsach i na mailu. U mnie takie wędrowanie po paczkomatach wygląda tak na allegro, a też paczka została odebrana tyle że z drugiego paczkomatu... W sumie to mogliby poprawić ten komunikat... @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
U mnie nie było problemu z paczkomatem. W pierwszym i drugim przypadku paczka wylądowała w tym samym - "moim".
@Kamp73 Skontaktuj się ze sprzedającym i wyjaśnij sprawę, nie powinieneś jej odbierać ale cóż stało się.
Być może nie powinienem jej odbierać, ale jeżeli widzisz że coś nie działa zgodnie ze schematem to próbujesz inaczej...
...dalszy ciąg historii 🙂
Próbuję zgłosić problem do Allegro przez Pomoc-Kontakt
Wypełniłem wszystkie pola i klikam przycisk "WYBIERZ SPOSÓB KONTAKTU"... i klikam....i klikam...i klikam................................ i nic.
@Kamp73 pogadaj z nimi przez messengera najszybciej odpowiadaja