anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot reklamacja

Client:56448872
#7 Wielbiciel#

Kupiłem cześć do qada I po założeniu jej okazało się że nie działa bo kupiłem jeszcze jedna taka sama część od innej osoby i tamta część po założeniu działa i pytanie moje jest takie . Cxy mogę zgłosić zwrot zakupu i żądać zwrot kosztów ale ta czesc była założona do qada żeby sprawdzić czy działa.  Czy mogę tylko zgłosić reklamację? 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

br.
#21 Demiurg#

@Client:56448872  Rób jak chcesz, żadne z rozwiązań nie jest dobre.

Jeżeli masz prawo do zwrotu powinieneś zwrócić przedmiot nieużywany, bez śladów montażu.  Teraz po demontażu sprzedający ma prawo obniżyć  kwotę zwrotu do ceny przedmiotu używanego z demontażu.

Jeżeli złożysz reklamację powinieneś udowodnić że to sprzedający przysłał ci część niewłaściwą  do twojego modelu pojazdu. Więc on ci złą przysłał czy sam taką zamówiłeś?

Po złożeniu reklamacji sprzedający ma prawo naprawić błąd i przysłać część właściwą.  Potrzebna ci część zapasowa skoro już naprawiłeś? Sprzedający może też odrzucić reklamację jako nieuzasadnioną.

Sam zdecyduj które rozwiązanie będzie lepsze.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Client:56448872 Jak naprawiał Ci serwis czy legalnie działający warsztat to spróbuj od nich zdobyć potwierdzenie że owa część była niesprawna i przekaż to sprzedającemu.

oznacz moderatorów