Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie.
Pierwszy raz niestety muszę zwrócić towar bo jest uszkodzony.
Sprzedawca mówi że mam odesłać zakup i zwróci mi pieniadze, i bardzo fajnie tylko nie wiem w jaki sposób mam zrobić zwrot żeby odzyskac pieniadze za koszt zakupu plus moja pierwsza przesyłkę za którą zaplacilam plus koszt zwrotu uszkodzonej przesyłki. Czy ktoś może mi to wytłumaczyć krok po kroku? Nigdy nie zwracałam towaru i nie chce zostać stratna. Dziękuję i pozdrawiam
W szczegółach zamówienia kliknij ZWRÓĆ ZAKUP i jako powód wybierz:
Dalej intuicyjnie.
Ewentualnie możesz poprosić sprzedającego o przesłanie opłaconej etykiety lub kodu do zwrotu.
@Client:52763286 a zakup od prywatnego, czy od firmy🤔
Od firmy
Pierwszy raz niestety muszę zwrócić towar bo jest uszkodzony. musisz to ustalić ze sprzedającym bo zgodnie z prawem taki towar się reklamuje ale jak się dogadasz ze sprzedającym to ustal szczegóły, natomiast w reklamacji te koszty ponosi sprzedający zgodnie z prawem
Skoro sprzedawca napisał że zwróci pieniądze to jeszcze warto dopytać go o szczegóły 🙂 To znaczy zapytać jak nadać paczkę i czy będzie zwrócona wartość przedmiotu plus przesyłki. A jak dawno temu był zakup? Jak w ciągu 14 dni przez Smarta to zwrot za darmo jest.
Nic nie mówił na temat poniesionej przesyłki, odsyła mnie do zakładki zwrotu. Przesyłka odebrana w zeszły czwartek i nie przez Smart nadawana
@Client:52763286 Spokojnie - sprzedający wszystko Ci zwróci, to jego obowiązek.
Dziękuję taka mam nadzieję, przyznam że trochę się stresuje że coś wcisne nie tak i potem już nie będzie odwrotu i nie odzyskam wszystkich kosztów. Dziękuję za pomoc
@Client:52763286 Jakby chciał to by ci od razu tak napisał, ale jego woli nie ma, należy otworzyć dyskusję, tu masz pomoc Allegro i wszystko na piśmie: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa