Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W jaki sposób zwrócić towar z tytułu rękojmi kupiony w oficjalnym sklepie allegro ponad rok temu? Na jaki adres wysłać paczkę? Nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat.
Powinien być w zakładce zwroty, adres. Jeżeli juz nie masz zakupu w "Moje zakupy" to poproś moderatora o przewrócenie zakupu.
Biedny @LEW334 sam zostałeś na placu boju 😀
A gdzie te zawsze pierwszy towarzysz ?
Przynajmniej wyprzedzisz go w punktacji i zzielenieje z zazdrości.
Nie jestem biedny.😂 zawsze znajdzie się ktoś, np;tak jak wy, a użytkowniczka xyz dziś pisała z innego nicka.😁
@Halfrunt On mnie nigdy w niczym nie wyprzedzi. Musiałby pracować na to 10 lat.
Adres do zwrotu w ramach reklamacji masz w zakładce Reklamacja na aukcji, a nie w zakładce Zwroty. @LEW433 znowu wprowadza w błąd.
Po prostu piszesz reklamację i wysyłasz mailem do sklepu, a towar na adres podany w zakładce Reklamacja.
Zakup istnieje w historii, tylko nie wiele mogę z nim zrobić. A zakładka zwroty jest pusta.
@Dpatoka90 Nie patrz na zakładkę Zwroty, bo to jest zwrot bez podania przyczyny i na taki zwrot masz zazwyczaj 14 dni. Patrz na zakładkę Reklamacja. Jeśli tam też nic nie znajdziesz, to napisz do sklepu i zapytaj o adres do reklamacji.
Niestety aukcja już nie istnieje (ノ﹏ヽ)
@Dpatoka90 No więc napisz do sprzedawcy i zapytaj, albo znajdź inną jego aukcję i tam sprawdź adres do reklamacji.
Ok, znalazłem adres na jakiejś innej aukcji z oficjalnego sklepu allegro. Ale sam formularz jest tak ukryty że nie da się go znaleźć przez żadne zapytanie w googlach. Opublikuje dla potomnych.
https://dhl24.com.pl/serwis/allegro/panel-prosty/zwroty/krok1.html
I oczywiście jest taki sam.
@Dpatoka90 Na zwrot zakupu jest 14 dni. Jeśli towar jest niezgodny z opisem, zgłoś to bezpośrednio do sprzedającego. Dane kontaktowe znajdziesz znajdziesz w zakładce Moje zakupy.
Jeśli przedmiot ma wadę fizyczną lub prawną możesz reklamować produkt z tytułu rękojmi (masz na to 2 lata). W ramach rękojmi możesz żądać naprawy, wymiany towaru na wolny od wady, obniżenia ceny lub zwrotu płatności.
Po złożeniu przez Ciebie reklamacji z tytułu rękojmi sprzedający będzie miał 14 dni na jej rozpatrzenie. Przed wysyłką paczki odpowiednio ją zabezpiecz. Po pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji sprzedający zwróci Ci pieniądze za wysyłkę.
Chodzi o oficjalny sklep allegro, brak jakichkolwiek informacji o nim w dziale moje zakupy. Aukcja już nie istnieje.
@Dpatoka90 Masz adres z aktualnych ofert.
Dzięki za pomoc 😉
Zanim zwrócisz cokolwiek skontaktuj się ze sprzedającym w tej sprawie.