Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam zakupiłem przedmiot w piątek 13.06, po czym się jednak rozmysliłem i anulowałem zakup, w statusie zwrotu było "Rozpoczęliśmy zwrot pieniędzy. Trwa to dłużej niż zwykle, wyślemy zwrot w ciągu 24h" dzisiaj przed chwilą status się zmienił na " Czy masz już zwrot pieniędzy? Jeśli nie masz, zapytaj sprzedającego." Pieniędzy dalej nie ma na koncie, płatności dokonywałem BLIKIEM. Dyskusji nie mogę otworzyć bo dostaję komunikat że sprzedający zwrócił środki, nie dostałem też mejla żadnego z informacją o zwrocie, a zawsze jak zwrot został dokonany to dostawałem mejla. Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@-SIL3SI4N- Podaj mi numer zamówienia.
Numer zamówienia
@-SIL3SI4N- Sprzedający próbował zwrócić środki przez nasz system, ale ten proces został anulowany. Druga próba odbyła się dzisiaj. Jeśli ten zwrot zakończy się poprawnie, otrzymasz powiadomienie mejlowe. Proszę Cię o cierpliwość.
Dostałem wiadomość przed chwilą od sprzedającego że ponowił zwrot i status znowu się zmienił "Rozpoczęliśmy zwrot pieniędzy. Trwa to dłużej niż zwykle, wyślemy zwrot w ciągu 24h" i tym razem brak jakiegokolwiek majla.
@-SIL3SI4N- Powiadomienie dostaniesz dopiero wtedy, gdy proces zwrotu zakończy się sukcesem tzn. środki zostaną przekazane na konto, z którego opłaciłeś zamówienie.
Zmienił się status na "Wysłaliśmy zwrot pieniędzy" więc teraz myslę że już będzie wszystko okej. Dziękuję ci za pomoc.
Budete rádi pokud se vám celou akci podaří dokončit. 11.4. mi byla uznána reklamace a vrácení peněz. Dodnes přes spoustu žádostí peníze nedorazily. Nepomohlo ani Allegro Protect. Všichni se jen omlouvají a prosí o strpení. Jen samé lži a výmysly. Allegro Protect je stejné jako celá firma. Podvodníci a lháři.