Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie Bezmięsni!
Dziś przepis dla tych, którzy zastanawiają się jak produkty odzwierzęce można zastępować roślinnymi. Wierzymy, że pomysł na twarożek ze słonecznika może być inspiracją do podobnych eksperymentów w kuchni. Dajcie znać czy wyszło smacznie 🙂
Do niedzieli (25 lipca) czekamy też na zdjęcia Waszych dań. Osoby, które w poprzednim tygodniu przystąpiły do konkursu, mają szansę na wygranie karty podarunkowej Allegro o wartości 1000 zł. Wystarczy, że w tym i kolejnych tygodniach będą publikować pod postami konkursowymi zdjęcia przygotowanych przez siebie potraw. Pełną treść regulaminu znajdziecie tutaj.
Twarożek ze słonecznika z rzodkiewkami i szczypiorkiem
Składniki:
Ziarna słonecznika zalej na noc zimną wodą. Rano odcedź, dodaj sok z cytryny, płatki drożdżowe, sól, pieprz i 4 łyżki wody. Zmiksuj blenderem. Dodaj pokrojone w kostkę rzodkiewki i ogórka, ewentualnie więcej soli lub pieprzu do smaku. Posyp szczypiorkiem.
🍇🥕🍋🥑🥒🍓🍆🍊🥜🍎🥝
Podoba Ci się nasz konkurs? Lubisz jeść bezmięsnie? Sprawdź również czym jest Roślinne Wyzwanie, organizowane przez zaprzyjaźnione z nami stowarzyszenie Otwarte Klatki 🦊
Nawet miseczka się oblizuje na taki twarożek 🙂
@Client:50474578 @danke20 @alexandra_89 @Baby-mama1 @monikry1 @kiniak87 @Furia2010 @majksaj @alex_andra1 @Client:51320524 @christian33 @korczcw @Mrowczynski84 @kasiamax12
🔔Przypominamy, że tylko do niedzieli czekamy na Wasze zdjęcia w drugim etapie konkursu. Aby mieć szansę na wygranie karty podarunkowej Allegro o wartości 1000 zł, musicie zamieścić zdjęcie pod każdym z 5 postów konkursowych.
@nat_not moje jutro wjedzie 😁
#MilordziePodanoDoStołu 😁
LUDZIE!!! Zielone uwielbiam, ALE NA SUROWO, bez niszczenia temperaturą "blenderem" (bleee), Kocham jeść surówki, ale "twarożek z... no najlepszy z mleka, taki prawdziwy! Po co robić mięso z kartofli????????? Ludzie, dobrze się czujecie?🤣
Mistrzu, nie potrzeba maltretować tego biednego słonecznika blenderem 😁 Próbowałam, nie za bardzo wygodne - może mój blender już nie ogarnia. Po namoczeniu ziarna są mięciutkie, kilka sekund w malakserze i pasta słonecznikowa gotowa i w dodatku jest zaskakująco dobra 😉 Dla niektórych, może to być fajna alternatywa dla nabiału. Polecam! ❤️
Tak, ja się czuję świetnie! 😄
🌻🌻🌻 Słoneczniki w całym mieście
Nie widziałeś tego jeszcze…
Popatrz, o popatrz! 🌻👀🏘🏡
🌼🌸🌺 Kwiatowymi kanapkami
🌻🌻🌻 Słoneczniki przywitamy
Popatrz, o popatrz!🌻👀🌻
Mój odwieczny problem, to brzydota dobrego jedzenia, które przygotowuje 😄 Ale tutaj prezentuję śniadanie do łóżka z kiełkami koniczyny na szczęście ❤️
Inspirowany Igrzyskami Olimpijskimi w Japonii stworzyłem coś na kształt sushi.
Nie byłem przekonany do tego przepisu i muszę powiedzieć, że bardzo miło się zaskoczyłem 🙂
Z chlebem na zakwasie z własnego wypieku smakowało wyśmienicie. Chcecie przepis na chleb?