Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Bezmięsni!
Wracam do Was z informacją o zwycięzcach naszego konkursu 5 tygodni bez mięsa. Konkurencja była ogromna. Wszyscy udowodniliście, że możecie się poszczycić wyrafinowanym smakiem. Dzięki Wam przez 5 tygodni karmiliśmy się pięknem wykwintnych roślinnych kompozycji.
Komisja konkursowa nasyciła oczy i podjęła (niełatwą) decyzję o wyróżnieniu nagrodami 3 osób. Oto one:
@monikry1 - za spójną wizję, dzięki której zdjęcia potraw ogląda się jak małą galerię - to prawdziwa uczta dla oczu! Dzięki zastosowanym rozwiązaniom formalnym obrazy sugestywnie oddziałują na zmysły. Daje się w nich wyczuć indywidualne spojrzenie artystki.
@Baby-mama1 - za skupienie na temacie pozwalające wydobyć piękno nawet z najmniej wdzięcznych obiektów. Zdjęcia są przesycone kolorami i szczegółami, które jednak nie przytłaczają, bo kompozycja kadrów jest przemyślana.
@alexandra_89 - za udaną realizację błyskotliwych pomysłów, ciekawą kompozycję tła - kreowanie przestrzeni, która “dopowiada” prezentowane danie, umieszczając je w wybranym przez autorkę kontekście.
Otrzymacie karty podarunkowe o wartości 1000 zł do wykorzystania w Allegro. Wiadomość mailową ze szczegółami wyślemy do Was jeszcze dzisiaj.
Gratulujemy!
🍇🍌🌽🍓🥝🍎🍆🍋🍉🥕
Ale dziękujemy również pozostałym uczestnikom konkursu:
Również dla Was mamy niespodziankę. Szczegóły prześlemy w wiadomości mailowej w ciągu dwóch tygodni. Bądźcie cierpliwi 😉
Gratuluję zwycięzcom! Przepiękne i pomysłowe zdjęcia. 😍😍😍
Dziękuję! Najlepsza wiadomość miesiąca! 🎉😁
Ja jestem mięsożercą, podobnie jak 99,9% społeczeństwa. Co nie oznacza, że nie lubię potraw z warzyw. Uważam takie konkursy za bezcelowe. Nieważne, czy się kupi mięso, warzywa, owoce - wszystko jest nasycone chemią. Skąd pochodzą te ogórki, rzodkiewki, sałaty, maliny itp. ze zdjęć? Czy ktoś się nad tym zastanawiał? Czy ktoś wie jaka jest różnica w smaku między ogórkiem i pomidorem wyhodowanym sztucznie, a tym na własnej grządce? - niesamowita. To samo dotyczy rzodkiewki, sałaty itp... Te białe serki to ze sklepu? - to są w większości imitacje serków, podobnie jak śmietany i mleko. Więcej w nich chemii, niż naturalności. Tak samo sprawa wygląda z mięsem i wędlinami. Jedynie zakup w "zaprzyjaźnionej" masarni gwarantuje wyrób dobrej jakości. Tylko tam np. surowy boczek kosztuje 25zł, a w sklepie można kupić "gotowy" za 19zł. Nawet jak się w sklepie kupi boczek za 40 zł - proszę spojrzeć na "litanię" dodatków. I tak jest ze wszystkim.
Niestety, przy zakupie warzyw i owoców nie ma takich informacji. Nic nie pisze, czy wyrosły normalnie, w ziemi, czy w wacie ze sztucznymi nawozami. Nie pisze ile razy były opryskiwane i jakimi środkami i co mogą dodatkowo zawierać. Napis typu "BIO", czy "wyprodukowane w Polsce", a tym bardziej "Polski Dostawca" - niewiele znaczy, tylko podbija cenę.
Po prostu producenci żywności nas trują. Dotyczy to zarówno wędlin, mięs, warzyw, napojów jak i innych produktów przetwarzanych. Proszę spojrzeć na statystyki w szpitalach - one nie kłamią - jest niesamowity wzrost chorób (w tym raka) układy pokarmowego. To jest związane z tym, czym producenci żywności nas karmią.
A na powyższych zdjęciach widzę produkty ze sztucznymi dodatkami (np. pieczywo, babeczki/mufinki).
Niestety, to są działania naszego rządu. 30 lat temu (mieszkam na wsi) u nas sporo było gospodarstw z hodowlą krów, koni, owiec, królików, kur. Teraz można na palcach 1-ej ręki policzyć kto ma krowę nie żywioną sianokiszonką - tylko mleko od takiej krowy gwarantuje dobrą jakość nie tylko mleka, ale i sera, śmietany i masła. Tylko 2 mleczarnie w województwie mają jako taką jakość sera i mleka, tylko jedna śmietany.
Nie będę się więcej rozpisywał, nie ma to sensu. Wszystkim "roślinożercom" życzę smacznego. Tylko uważajcie na to, co kupujecie.
@nat_not "Konkurencja była ogromna." - byłoby to bardziej zbliżone do prawdy, gdyby w tym konkursie uczestniczyło przynajmniej kilkadziesiąt osób, a nie (z tego, co widzę) raptem tuzin.
Poza tym, jak tak czytam te uzasadnienia nagród, to odnoszę wrażenie, że nie był to konkurs kulinarny, a fotograficzny😁
Niemniej jednak zwycięzcom gratuluję🤘
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere Konkurencja była ogromna przede wszystkim ze względu na wysoki poziom nadesłanych prac. I tak, był to również konkurs fotograficzny - należało do nas przesłać zdjęcie przygotowanych potraw.
Mam to samo odczucie. Wygrali fotografowie podkręcający kolory a nie kucharze amatorzy. Kreowanie sztucznej rzeczywistości. Niestety teraz tak to wygląda. Smutne.
Serdecznie gratuluję wszystkim, którzy wzięli udział w konkursie! Wasze dania i zdjęcia były niesamowite 🙂
PS
Jeśli odkryjecie jakiś ciekawy przepis, podeślijcie go nam na Gadane 🙂
Dzięki za wspólną zabawę.
Gratulacje dla zwycięzców 🙂