anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konkurs 5 tygodni bez mięsa - oto Zwycięzcy!

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

Bezmięsni!

Wracam do Was z informacją o zwycięzcach naszego konkursu 5 tygodni bez mięsa. Konkurencja była ogromna. Wszyscy udowodniliście, że możecie się poszczycić wyrafinowanym smakiem. Dzięki Wam przez 5 tygodni karmiliśmy się pięknem wykwintnych roślinnych kompozycji.

Komisja konkursowa nasyciła oczy i podjęła (niełatwą) decyzję o wyróżnieniu nagrodami 3 osób. Oto one:

@monikry1  - za spójną wizję, dzięki której zdjęcia potraw ogląda się jak małą galerię - to prawdziwa uczta dla oczu! Dzięki zastosowanym rozwiązaniom formalnym obrazy sugestywnie oddziałują na zmysły. Daje się w nich wyczuć indywidualne spojrzenie artystki. 

monikry1-kotleciki.jpg  monikry1-twarożek.jpg  

@Baby-mama1 - za skupienie na temacie pozwalające wydobyć piękno nawet z najmniej wdzięcznych obiektów. Zdjęcia są przesycone kolorami i szczegółami, które jednak nie przytłaczają, bo kompozycja kadrów jest przemyślana. 

baby-mama1-muffinki.jpg  baby-mama1-pasta.jpg

@alexandra_89  - za udaną realizację błyskotliwych pomysłów, ciekawą kompozycję tła - kreowanie przestrzeni, która “dopowiada” prezentowane danie, umieszczając je w wybranym przez autorkę kontekście. 

alexandra_89-muffinki.jpeg  aleksandra_89 - twarożek.jpeg

Otrzymacie karty podarunkowe o wartości 1000 zł do wykorzystania w Allegro. Wiadomość mailową ze szczegółami wyślemy do Was  jeszcze dzisiaj.

Gratulujemy!

🍇🍌🌽🍓🥝🍎🍆🍋🍉🥕

Ale dziękujemy również pozostałym uczestnikom konkursu:

  • @alex_andra1  - za temat zdjęcia zawsze na pierwszym miejscu;
  • @christian33  - za fantazję i dowcip Twoich prac;
  • @Client:50474578  - za kreatywność;
  • @danke20  - za wpisanie własnej historii w naszą konkursową opowieść;
  • @Furia2010  - za pomysłowość, dla której przepisy są tylko punktem wyjścia;
  • @kasiamax12  - za zaskakujące rozwiązania;
  • @kiniak87  - za różnorodność i odwagę w poszukiwaniu najlepszej scenerii dla sesji fotograficznej;
  • @korczcw  - za wyrafinowany smak i niepowtarzalny styl;
  • @majkowiecka  i @majksaj - za odświeżający łyk prostoty płynący z Waszych zdjęć;
  • @Mrowczynski84  - za odwagę w poszukiwaniu artystycznego wyrazu zarówno przy prezentacji dań jak i w kreowaniu obrazów.

Również dla Was mamy niespodziankę. Szczegóły prześlemy w wiadomości mailowej w ciągu dwóch tygodni. Bądźcie cierpliwi 😉

   Natalia
   Moderatorka

   Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

danke20
#9 Pomysłodawca#

Gratuluję zwycięzcom! Przepiękne i pomysłowe zdjęcia. 😍😍😍

oznacz moderatorów

alexandra_89
#8 Zapaleniec#

Dziękuję! Najlepsza wiadomość miesiąca! 🎉😁

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Ja jestem mięsożercą, podobnie jak 99,9% społeczeństwa. Co nie oznacza, że nie lubię potraw z warzyw. Uważam takie konkursy za bezcelowe. Nieważne, czy się kupi mięso, warzywa, owoce - wszystko jest nasycone chemią. Skąd pochodzą te ogórki, rzodkiewki, sałaty, maliny itp. ze zdjęć? Czy ktoś się nad tym zastanawiał? Czy ktoś wie jaka jest różnica w smaku między ogórkiem i pomidorem wyhodowanym sztucznie, a tym na własnej grządce? - niesamowita. To samo dotyczy rzodkiewki, sałaty itp... Te białe serki to ze sklepu? - to są w większości imitacje serków, podobnie jak śmietany i mleko. Więcej w nich chemii, niż naturalności. Tak samo sprawa wygląda z mięsem i wędlinami. Jedynie zakup w "zaprzyjaźnionej" masarni gwarantuje wyrób dobrej jakości. Tylko tam np. surowy boczek kosztuje 25zł, a w sklepie można kupić "gotowy" za 19zł. Nawet jak się w sklepie kupi boczek za 40 zł - proszę spojrzeć na  "litanię" dodatków. I tak jest ze wszystkim.

Niestety, przy zakupie warzyw i owoców nie ma takich informacji. Nic nie pisze, czy wyrosły normalnie, w ziemi, czy w wacie ze sztucznymi nawozami. Nie pisze ile razy były opryskiwane i jakimi środkami i co mogą dodatkowo zawierać. Napis typu "BIO", czy "wyprodukowane w Polsce", a tym bardziej "Polski Dostawca" - niewiele znaczy, tylko podbija cenę.

Po prostu producenci żywności nas trują. Dotyczy to zarówno wędlin, mięs, warzyw, napojów  jak i innych produktów przetwarzanych. Proszę spojrzeć na statystyki w szpitalach - one nie kłamią - jest niesamowity wzrost chorób (w tym raka) układy pokarmowego. To jest związane z tym, czym producenci żywności nas karmią.

A na powyższych zdjęciach widzę produkty ze sztucznymi dodatkami (np. pieczywo, babeczki/mufinki).

Niestety, to są działania naszego rządu. 30 lat temu (mieszkam na wsi) u nas sporo było gospodarstw z hodowlą krów, koni, owiec, królików, kur. Teraz można na palcach 1-ej ręki policzyć kto ma krowę nie żywioną sianokiszonką - tylko mleko od takiej krowy gwarantuje dobrą jakość nie tylko mleka, ale i sera, śmietany i masła. Tylko 2 mleczarnie w województwie mają jako taką jakość sera i mleka, tylko jedna śmietany.

Nie będę się więcej rozpisywał, nie ma to sensu. Wszystkim "roślinożercom" życzę smacznego. Tylko uważajcie na to, co kupujecie.

 

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@nat_not "Konkurencja była ogromna." - byłoby to bardziej zbliżone do prawdy, gdyby w tym konkursie uczestniczyło przynajmniej kilkadziesiąt osób, a nie (z tego, co widzę) raptem tuzin.

Poza tym, jak tak czytam te uzasadnienia nagród, to odnoszę wrażenie, że nie był to konkurs kulinarny, a fotograficzny😁

Niemniej jednak zwycięzcom gratuluję🤘

______________

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere Konkurencja była ogromna przede wszystkim ze względu na wysoki poziom nadesłanych prac. I tak, był to również konkurs fotograficzny - należało do nas przesłać zdjęcie przygotowanych potraw.

   Natalia
   Moderatorka

   Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

masyf
#7 Wielbiciel#

Mam to samo odczucie. Wygrali fotografowie podkręcający kolory a nie kucharze amatorzy. Kreowanie sztucznej rzeczywistości. Niestety teraz tak to wygląda. Smutne.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

Serdecznie gratuluję wszystkim, którzy wzięli udział w konkursie! Wasze dania i zdjęcia były niesamowite 🙂 

PS  

Jeśli odkryjecie jakiś ciekawy przepis, podeślijcie go nam na Gadane 🙂 

 

oznacz moderatorów

Mrowczynski84
#8 Zapaleniec#

Dzięki za wspólną zabawę.

Gratulacje dla zwycięzców 🙂

oznacz moderatorów