Witam, załóżmy chce wystawiać ramki teblic rejestracyjnych z nadrukiem, kody ean do wszystkich mam inne, ale opis aukcji bedzie ten sam bo roznia sie tylko nadrukiem. Chcac skorzystac z przycisku wystaw podobne, nie moge zmienic kodu ean i wystawic podobnej aukcji bo laczy mnie z katalogiem produktu na ktorym wcisnalem wystaw podobne, czy ja musze dla wszystkich tych samych opisów tworzyć całkiem aukcję od zera bo nie mozna normlanie skorzystac z opcji wystaw podobne?
Cześć, @MOTORIZED_. Gdy wystawiasz przez opcję ''wystaw podobną'' formularz zaciąga wszystkie informację i tworzy kopię oferty.
W sekcji ''Produkty w ofercie'' możesz wybrać opcję ''Zmień produkt'' i podać kod EAN innego produktu w wyszukiwarce lub wybrać ''Usuń produkt'' -> ''Kontynuuj bez produktu''.
Następnie w parametrach oferty podaj wymagane wartości.
czy wtedy pierwotna aukcja nie zostanie usunięta?
Wtedy dzieje sie cos takiego i nie moge wystawic bo allegro chce abym ja to łączył z inna aukcją
@MOTORIZED_, pierwotna oferta nie zostanie usunięta, gdy skorzystasz z opcji ''Wystaw podobną''.
Po kliknięciu ''Wróć do edycji'' powinieneś mieć możliwość wystawienia oferty bez wiązania jej z produktem - wtedy system utworzy nowy produkt w Katalogu. Daj znać, jeśli to nie zadziała.
Nadal gdy kliknę wróc do edycji nic sie nie zmienia. Nadal podczas wystawienia wyswietla sie to samo
@MOTORIZED_, proszę, podaj numer oferty, którą próbujesz wystawić na nowym kodzie EAN. Numer tej oferty znajdziesz w pasku adresowym, gdy przejdziesz do formularza wystawiania oferty.
dzieje się to na wszystkich ofertach nie tylko na jednej z jednym produktem
@MOTORIZED_, daj znać, czy ten sam problem występuje, gdy korzystasz z opcji Wystaw ofertę (nie jako ''Wystaw podobną''). Jeśli tak, to proszę, podaj przykładowy numer oferty.
nie, wtedy problem nie występuje natomiast czas wystwiania jest kilkadziesiąt razy dłuższy
W tej sytuacji nie za bardzo rozumiem sensu przycisku wystaw podobne, kiedy nie moge wystawic czegos podobnego
Jednak się pośpieszyłem, problem przy wystaw oferte od nowa rowniez wystepuje, podaje link do oferty przykladowej:
https://allegro.pl/oferta/naklejka-instagram-holo-wlasny-napis-tekst-15-cm-17175754535
@MOTORIZED_ Pomocne będą zrzuty ekranu z formularza wystawiania z momentu łączenia oferty z niewłaściwym produktem. Zrzuty powinny obejmować cały ekran wraz z paskiem adresowym, datą i godziną.
prosze bardzo 🙂
@MOTORIZED_ Dziękuję bardzo. Konsultuję tę kwestię z naszym działem technicznym.
kiedy mozna spodziewac sie informacji?
@MOTORIZED_ Widzę, że już udało Ci się utworzyć produkt z widocznym na zrzucie kodem EAN.
udało, ale jeszcze mam tych produktów do utworzenia 3 razy tyle co juz utworzylem a problem wystepuje za kazdym razem. To sa ramki tablic i roznia sie wzorami na nich nadrukowanymi
@MOTORIZED_ Jasne, dziękuję za informację. Wyjaśniam to dalej z odpowiednim zespołem.