anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[15.09.2025] Problem z płatnością za zamówienie na Allegro Lokalnie

MAMY ROZWIĄZANIE!
Kinder112
#8 Zapaleniec

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Dzień dobry, od okolo godziny nie moge opłacić zamówienia żadna z dostępnych metod platnosci. Czy wiadomo coś o obecnej awarii?

oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31
MOJEGRATY5
#13 Ambasador

Witam.

@Kinder112 

Problemy z płatnościami są zgłaszane przez niektórych użytkowników od kilkunastu dni. Część z nich udało się nawet Allegro rozwiązać...

Czasem problem jest po stronie banku.

A czasem problemem jest próba zakupu na fałszywej stronie tylko udającej Allegro.

Jeśli dostałeś "link do oferty" od sprzedawcy znalezionego na innym portalu ogłoszeniowym, czy gdzieś w necie to zachowaj ostrożność, zwłaszcza gdy próbujesz zapłacić blikiem. Przytłaczająca większość takich linków to próba oszustwa i jak się powiedzie to pieniądze przepadną niemal na pewno bezpowrotnie. Allegro nie pomoże, a policja najwyżej przyjmie zgłoszenie przestępstwa.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów
Kinder112
#8 Zapaleniec

Na pewno prawdziwa strona bo przez apke i nie działa żadna forma płatności karta/blik/bank

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka Allegro Gadane

@Kinder112 problem dotyczy wyłącznie aplikacji, czy pojawia się również w przeglądarkowej wersji Allegro?

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Kinder112
#8 Zapaleniec

I przeglądarka i apka i pc i mobilka

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka

@Kinder112 dzięki za informację. Czy masz możliwość przesłania zrzutu ekranu z tym problemem? 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Kinder112
#8 Zapaleniec

Można jakoś wysłać prywatnie, bo nie chcę idków na publicznym forum wystawiać, a sam screen z informacją że płatność się nie powiodła raczej nie pomoże za wiele.

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka

@Kinder112 skieruj wiadomość na adres: spolecznosc@allegro.pl. W treści podaj proszę tytuł wątku lub link do niego. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
RaBarbar_ka

@Kinder112  wygląda na to, że sprzedający powinien skontaktować się z naszym supportem, abyśmy mogli wyjaśnić sprawę z operatorem płatności. Nie jest to awaria, ani błąd po Twojej stronie. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Client:40912754
#2 Obserwator

Przy próbie zakupu przedmiotu u sprzedającego dostaję taki komunikat.

Client40912754_0-1758996002984.png

Nie zależnie od wybranej opcji zapłaty zawsze wyskakuje błąd..Na telefonie jak i mobilnym internecie jest to samo.
Problem występuję od rana.

oznacz moderatorów
la_nika

@Client:40912754 jest to błąd po stronie operatora płatności. Sprzedający powinien skontaktować się w tej sprawie za pomocą formularza, Doradcy będą mogli pomóc w wyjaśnieniu sprawy z operatorem. Do tego czasu zamówienia u tego sprzedającego nie będą mogły być zrealizowane. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Grand_83
#2 Obserwator

Witajcie, 

już dwie soosby chciały sfinalizować kupno ode mnie przedmiotu KUP TERAZ ale nie mogą dokonać płatności. Co zrobić w takim wypadku??

Z góry dziękuję za pomoc

oznacz moderatorów
MiMary

Cześć, @Grand_83. Jaki dokładnie problem pojawia się przy próbie płatności?
Których zamówień to dotyczy? Proszę, podaj ich numery. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Grand_83
#2 Obserwator

nie wiem gdzie mogę znaleźć numer ogłoszenia, wiec podsyłam link https://allegrolokalnie.pl/oferta/iphone-16-pro-black-titanium-128gb-rbb 

poniżej info od próbujących kupić 

Obraz 24.09.2025, godz. 16.05.jpgObraz 24.09.2025, godz. 16.06.jpg

oznacz moderatorów
MiMary

Dziękuję, @Grand_83. Już to wyjaśniam, niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Grand_83
#2 Obserwator

ok, dziękuję będę czekac 

oznacz moderatorów
MiMary

@Grand_83, problem z płatnością nie jest awarią po naszej stronie i wynika z działań operatora płatności.
Proszę, abyś napisał do nas tutaj - po otrzymaniu Twojej wiadomości skontaktujemy się z operatorem płatności, aby wyjaśnić tę sprawę. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Grand_83
#2 Obserwator

próbowałem tam pisać, ale nie mogę wybrać w formatce zamówienia którego dotyczy sprawa, bo się nic nie podstawia. Czy jeżeli zmienię bank do rozliczenia na moim koncie to może to zakończyć problem?

oznacz moderatorów
MiMary

@Grand_83, podanie zamówień jest opcjonalne, nie musisz tego robić. Gdy do nas napiszesz, wyjaśnimy problem z operatorem płatności i ustalimy, czy opcja zmiany rachunku wchodzi w grę. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ziutsane
#7 Wielbiciel

Próbuję opłacić już trzeci raz z rzędu zakupiony towar na allegro lokalnie.
Gdy dokonuję płatności, otrzymuję następujący komunikat

Nieopłacony zakup
Spróbuj jeszcze raz i opłać zakup

Twoje zamówienie nie zostało opłacone i będzie dostępne dla innych użytkowników, jeśli nie dokończysz płatności.

Co może być problemem w tym przypadku ? Chcę opłacić należność a nie mogę.

oznacz moderatorów