Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry, od okolo godziny nie moge opłacić zamówienia żadna z dostępnych metod platnosci. Czy wiadomo coś o obecnej awarii?
Mam dokładnie ten sam problem, ani blikiem ani przelewem, wyskakuje jako nieopłacone i nic dalej nie można zrobić
@ziutsane @Bl4ze w obu przypadkach jest to ten sam problem.
Jest to błąd po stronie operatora płatności. Sprzedający powinni skontaktować się w tej sprawie za pomocą formularza, Doradcy będą mogli pomóc w wyjaśnieniu sprawy z operatorem. Do tego czasu zamówienia u tego sprzedającego nie będą mogły być zrealizowane.
Przekazałem informację do sprzedającego. Mam nadzieję, że problem uda się rozwiązać.
Dziękuję
Witam, czy udało się Panu rozwiązać próblem ponieważ ja również mama identyczny problem a widzę, że allegro nie daje rady tego ogarnąć od ponad miesiąca a na tym forum nie wątku o rozwiązaniu tego problemu. Moim zdaniem to ewidentna wina allegro i nic z tym nie robią bo to najzwyczajniej ich przerosło i zależy im aby ten problem był rozwiązany.
@patrykwisnia82, jak wielokrotnie wspominaliśmy w tym wątku - problem leży po stronie operatora płatności i nie wynika z błędu po naszej stronie.
Sprzedający powinien napisać do nas przez formularz, aby doradcy mogli wyjaśnić sprawę z operatorem płatności.
Próbuje opłacić zakup z Allegro lokalnie różnymi sposobami, kartą, blikiem . Środki są na koncie, płatności nie przechodzą.
@Client:47626243 czy możesz doprecyzować jaki komunikat się pojawia?
Nieopłacony zakup
Spróbuj jeszcze raz i opłać zakup
Twoje zamówienie nie zostało opłacone i będzie dostępne dla innych użytkowników, jeśli nie dokończysz płatności.
@Client:47626243 skonsultowałam Twoją sprawę. Problem pojawia się po stronie sprzedającego, który powinien skontaktować się z naszym supportem, aby wyjaśnić ten temat z operatorem płatności.
Ok, faktycznie - kupiłem u innego sprzedającego i płatność przeszła. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Czy ja rowniez moge prosic o wsparcie, problem taki sam jak opisane powyzej.
Ani apka, ani przegladarka, nic tylko z automatu komunikat o nieoplaceniu zamowienia. Irytujace.
Prosze o wsparcie.
@Neysmeey Jest to błąd po stronie operatora. Na ten moment nie będziesz miał opcji opłacenia zamówienia u tego sprzedawcy. Przykro mi.
Zachęcam, aby sprzedający skontaktował się z naszym supportem.
Witam, czy ktoś z moderacji może zająć się ogłoszeniem e8455eec-7c5c-4f5f-b63f-95d49e27ca65? Sprzedający zgłosił problem z płatnościa do supportu a w dalszym ciągu problem występuje i nie mogę dokonać płatności żadną z dostępnych metod.
@tolek1984 Sprawa jest weryfikowana z operatorem płatności. Jak tylko doradcy otrzymają odpowiedź, z pewnością przekażą ją sprzedawcy.
Czy sprawa przez te 2 tygodnie nadal jest weryfikowana z operatorem płatności? Czy udało się rozwiązać ten problem?
Witam, czy udało się komu kolwiek rozwiązać problem z płatnością ,ponieważ ja również mam identyczny problem a widzę, że allegro nie daje rady tego ogarnąć od ponad miesiąca a na tym forum nie wątku o rozwiązaniu tego problemu. Czyżby wszyscy sobie ten problem odpuścili i zaczęli kupować w konkurencyjnych portalach aukcyjnych czy nie chcą się podzielić jak to się skończyło. Moim zdaniem to ewidentna wina allegro co już ktoś chyba tu stwierdził ale oni nic z tym nie robią bo to najzwyczajniej ich przerosło i o dziwo nie zależy im aby ten problem był rozwiązany tylko czy to z lenistwa, czy braku kompetencji? Bardzo proszę o wypowiedzi osób, które coś wiedzą bo gadanie bootów, że wina leży po stronie operatora płatności u sprzedawcy przestaje być przekonywująca.

Cześć, @patrykwisnia82. Dziękuję za zrzuty ekranu i szczegóły sprawy. Sprawdzamy, czy w tym przypadku również problem dotyczy operatora płatności. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko ją otrzymam.
Płaciłam dzisiaj z kompa i działało. Może to tylko na apce...
Skoro problem z płatnością pojawia się w apce a nie na kompie to wina leży po stronie obsługi technicznej apki allegro a nie operatora płatności jak to teraz w kółko powtarzają moderatorzy booty albo jak już im się znudzi to będą mówić, że to wina Tuska.
@patrykwisnia82 jak już wyjaśnialiśmy w tym wątku wielokrotnie - sprzedający powinien skontaktować się z operatorem płatności (może skorzystać z formularza, pomożemy).
Ten problem nie występuje tylko w aplikacji, dotyczy niektórych sprzedających, więc transakcja AnnaG-Antyki przeszła nie dlatego, że skorzystała z przeglądarki, tylko dlatego, że sprzedający, u którego kupiła, nie miał tego problemu.