Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. W weekend pchnąłem płatność do sprzedającego, płatności allegro. Od poniedziałku bezskutecznie próbuję się z nim skontaktować odnośnie terminu wysyłki, lub jej potwierdzenia. Telefon milczy lub zajęty, reakcji na czacie brak. Dzis w zasadzie ostatni dzień gdy może to wysłać, tak naprawdę tylko do 15, bo paczka pocztowa priorytetowa nadana później przejdzie na poniedziałek.
Teraz pytanie - czy jeśli minie 7 dni na wysyłkę, + termin dostawy sugerowany przez przewoźnika i dalej będzie brak kontaktu mogę uderzać do POK? Bo coś mi ta transakcja brzydko pachnie...
@cin1977 rozpocznij dyskusję https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zasady-zwrotow-i-reklamacji/jak-poinformowac-sprzedajacego-o... potem po 14 dniach od zakupu POK 🙂 w dyskusji potem będzie link do zgłoszenia do POK 🙂
@cin1977 niema znaczenia czy osoba prywatna czy firma 🙂
P.S. - tak, cisnąłem też gościa przez dyskusję. Na razie bez efektu.
@cin1977 jak zaznaczysz że nie rozwiązana dyskusja to potem POK 🙂
Wniosek możesz złożyć najwcześniej 14 a najpóźniej 180 dni po zakupie na Allegro lub Allegro Lokalnie.
cin1977 nie , najpierw musi być przeprowadzona dyskusja , potem POK .
@cin1977 ale jak sam pisałeś na wysyłkę ma 7 dni.
A jakie ma opinie w komentarzach i jaką ocene? Czytałeś przed zakupem
Rozpocząłem, czekam na reakcję. Na razie cisza.
Gość "sporadyczny", ostatnie logowanie 1 czerwca, komentów brak. Ot, zwykły gość bez działalności sprzedający coś co mu się nie przyda w normalnej cenie, ale towar akurat mi się spodobał.
Myślę, że zwyczajnie ma mocno wyje*ane i zagląda na Allegro raz w tygodniu traktując maile jako spam. Trzeba go zmotywować, bo nie wiadomo jak długo będzie się z tym bujał a ja nie zamierzam czekać w nieskończoność.
@cin1977 Na Allegro Lokalnie Dyskusję możesz zacząć zaraz po zakupie. Sprzedawca, jeśli nie podał innego czasu wysyłki w aukcji, ma na to 7 dni. Jeśli już rozpocząłeś Dyskusję, sprzedawca ma obowiązek się w niej wypowiedzieć, a po 24 godzinach możesz tam poprosić o pomoc pracownika Allegro. Jeżeli Dyskusja nie rozwiąże problemu, zamknij ją po 14 dniach jako nierozwiązaną i złóż wniosek do POK; https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia Wnioski są rozpatrywane średnio w 7 dni. Pieniądze odzyskasz, Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy.
Dzięki, przez weekend jeszcze poczekam.
No i wyszła niespodziewanka - przy aukcji możliwość płatności Allegro, wpłata za pośrednictwem PayU - a sprzedający twierdzi, że nie powiązał z kontem żadnego rachunku... I ta wpłata gdzieś sobie wisi. @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ - co w tej sytuacji? Jesteście jak rozumiem w stanie sprawdzić co z tą wpłatą i co dalej z tym klopsem? Bo naprawdę nie chcę się z tym bujać nie wiadomo ile, tylko rozstać się z gościem w pokoju jeśli jest tak jak twierdzi i odzyskać kasę...
@cin1977 Środki z Twojego zakupu znajdują się na saldzie PayU Sprzedającego w Allegro Finanse, dokładnie w zakładce Środki i historia operacji. Aby Sprzedający mógł je wypłacić na swój rachunek musi aktywować konto do wypłat zgodnie z tą instrukcją.
Z perspektywy Twojej jako Kupującego płatność jest poprawnie zrealizowana, dlatego Sprzedający powinien wysłać zakupiony przez Ciebie przedmiot. Poprosiłam już naszego pracownika o wsparcie i zabranie głosu w Twojej dyskusji ze Sprzedającym.
Dzięki, więc czekam.
Sprzedający nie reaguje na wezwania moje ani Allegro.
Czy dyskusję jako nierozwiązaną mam zamknąć 14 dni od jej rozpoczęcia, czy od daty zakupu?
Znaczy mam jeszcze trochę porzucać grochem o ścianę, bo gość się przez tydzień odezwał raz, na priv, z prośbą o nr telefonu bo - jak napisał: "to nie jest temat na pisanie, wolałby pogadać". Oczywiście nie zadzwonił.
No, życie.
@cin1977 Coś wystawił, nie odpowiada i co....teraz, ma wypasione, ciekawy gość, może jest chory(wtedy zasadne).
Podejrzewam inną sytuację - jakiś małolat wystawił coś na Lokalnie, wcześniej sprzedawał na **piiip**, na miejscu, gotówka do łapki i takie tam - a tu jakiś gość się dobija się że zrobił przelew i chce wysyłkę a Allegro, że kasa jest na jakimś koncie o którym on pojecia nie ma. A zanim zatrybil o co chodzi to zdążył ten towar opierniczyć jakiemuś lokalsowi za gotóweczkę i go zwyczajnie nie ma. Więc kombinuje, że skoro żadnej kasy z Allegro Finanse nie podejmował, to teraz się schowa i sprawa się "sama rozwiąże"...