anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czemu w ogłoszeniach Allegro lokalnie nie ma numeru telefonu?

Karo0513
#7 Wielbiciel#

Niestety czasem mam potrzebę zadzwonić zapytać o dany przedmiot, zrobić to szybciej lub po prostu doprecyzować, nie mam ochoty pisać wiadomości a potem czekać kilka godzin na odpowiedź. Dlaczego numer telefonu sprzedającego nie jest obligatoryjny w ogłoszeniu? Często sprzedający nie zauważy powiadomienia o wiadomości na mailu i się nie doczekamy odpowiedzi. Do sprzedawcy na zwykłym allegro można znaleźć kontakt w szczegółach konta i podpytać o produkt a na lokalnie tego nie ma... 

Może byłaby szansa na wprowadzenie takiej zmiany na allegro lokalnie? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

gdvorek
Moderator
Moderator

@Karo0513 swój pomysł możesz zgłosić tutaj.

Natomiast na ten moment zachęcam do skorzystania na Allegro Lokalnie z opcji [napisz].

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

dargor
#8 Zapaleniec#

Popieram autora posta. Wisza ogloszenia w Allegro Lokalnie. Piszesz wiadomosci, na ktore sprzedajacy nie odpowiada. Najlepiej byloby zadzwonic i zapytac, czy ogloszenie aktualne, czy nie. Miewam wielokrotnie podobny problem i uwazam, ze przydaloby sie podawac kontakt do sprzedajacego, inny niz wiadomosc.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Karo0513 I dobrze, że nie jest przymusowy > ludziom się wydaje, że mogą dzwonić przez 24 h, 7 dni w tygodniu > miałem już takich "inteligentów" którzy dzwonili o 7 rano lub o 23 > kiedys gości wysyłał sms o 1 w nocy > inny zadzwonił w pierwszy dzień świąt i był strasznie obrażony, że nie chciałem z nim rozmawiać tylko kazałem zadzwonić po świętach > stwierdził, że skoro jestem na Allegro to powinienem być dostępny nawet w święta.

Ja co prawda podałem nr. ale na noc wyciszam telefon, a w święta widząc nieznany numer po prostu nie odbieram i przerywam połączenie > może to i mało uprzejme ale "wpuść chama do biura to atrament wypije i gumki myszki pozjada"

oznacz moderatorów