anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro Ochrona Kupujących (wcześniej Allegro Protect) działa na Allegro Lokalnie?

natalia_z_wasem
#11 Animator

Witam. Zrobiłem dość duży zakup pendrive na allegro lokalnie.
Urządzenia które otrzymałem to chińskie fałszywki - które mają zaprogramowany kontroler aby pokazywac np. 128GB ale realnie to urządzenia 2GB i więcej danych nie da się na nie nagrać. Po przekroczeniu wartości 2GB urządzenia momentalnie przestają działać, a formatowanie powoduje że w ogóle przestają być widoczne dla Windows. Zostałem więc po prostu oszukany.

Właśnie założyłem dyskusję kupującemu, ale ponieważ był to spory zakup (19k PLN) to bardzo martwi mnie czy Allegro Protect mnie ochroni gdyby kupujący nie chciał dokonać zwrotu pieniędzy? Prośba o informację o zakres ochrony AP w takim przypadku.

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

vonNogay
#17 Koryfeusz

Przy takiej kwocie pewnie nie będzie łatwo i każą Ci to zgłosić na policję.

Na allegro lokalnie jest mnóstwo takich oszustów sprzedających takie fejkowe pendrivy i karty pamięci. Na zwykłym allegro też są firmy długi czas sprzedające taki szajs i allegro problemu nie widzi. Obserwuje sobie takich sprzedawców i jestem w szoku, że niektórym normalnym sprzedawcom blokują konta za byle **piiip**ołę, a u innych jest 100% scam i zero problemów.

oznacz moderatorów

natalia_z_wasem
#11 Animator

Nie mam namniejszego problemu ze zgłoszeniem oszustwa, bardziej chodzi mi o to czy Allegro mnie nie spuści ?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Pendrive za 19k na lokalnie 🙉

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie zapomnij o pcc3

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@natalia_z_wasem 

Allegro Ochrona Kupujących działa zarówno na Allegro jak i na Allegro Lokalnie. 

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów