Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Bardzo proszę o szybką weryfikację:
https://allegrolokalnie.uc8a01-c8a912.pl/oferta/1855d30f-d29a-4a7c-a686-8ddda096aeb7
Tak fałszywy.
fałszywy
Na pewno? Kurde już myślałem że super oferta
@Aga1974ak Tak oszustwo.Przekieruje ale nie da się zalogować.
@Aga1974ak Fejk, ale zrobiony nieco sprytniej niż zwykle bo są przekierowania do prawdziwego AL. Niemniej, i tak łatwo rozpoznać.
Że też ludzie jeszcze o to pytają, przecież tyle o tym było pisane...
Najprościej, nie jesteś zalogowany, nie kupuj.
Chyba po to jest to forum żeby pytać o takie rzeczy, tym bardziej że przekierowywało do prawdziwego allegro...
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Czy jesteście w stanie jakoś zablokować tych oszustów albo zgłosić? Szkoda żeby ktoś się dał naciąć, ja straciłem tylko dużo czasu (na szczęście tylko czasu)
ale ilośc postów o tym, w jai sposób unikać takich akcji jest chyba juz trzycyfrowa!
ostatnio ktoś wrzucał poradnik jak ropzoznawać lewe oferty.
Wszystcy tłuką nie wchodź w obce linki - bo tej oferty nie znalazłaś samodzielnie, prawda?
I tak wkoło Macieju a ludzie dalej niekumaci
Proszę spojrzeć na budowę linku. Strona Allegro Lokalnie to allegrolokalnie.pl/ Nigdy nie będzie nic więcej napisane przed .pl W przypadku tej strony jest to allegrolokalnie.uc8a01-c8a912.pl/
@Aga1974ak Chyba po to jest to forum żeby pytać o takie rzeczy, tym bardziej że przekierowywało do prawdziwego allegro...
Kto pyta nie błądzi, ale kto czyta nie wychodzi na...
Był moment, że co trzeci post dotyczył oszustwa, wystarczy poszukać. Pisałem tu wielokrotnie (i inni też) np.:
Kiedy wreszcie nauczycie się poruszać w sieci?! Aby prowadzić auto trzeba się nauczyć i zdać egzamin, tu jest bez egzaminu, ale nauczyć się podstaw trzeba, bo niewiedza będzie drogo kosztować.
Przecież to domena uc8a01-c8a912.pl, a allegrolokalnie jest tylko dopisane z przodu (subdomena), by naciągać naiwniaków, którzy łykają to jak pelikan. Nie wszystko złoto co się świeci, nie wszystko allegro/allegrolokalnie co ma w którymś miejscu adresu allegro/allegrolokalnie.
Poza tym pobieracie linki, a linki mogą być pod napięciem 😉
Metody się rozwijają, ale zasada jest podobna -fałszywa strona, przed chwilą zarejestrowana.
Nazwa domeny | uc8a01-c8a912.pl |
---|---|
Stan | Aktywna w DNS [REGISTERED] |
Utworzona | 2024.05.05 15:46:17 |
Ostatnia modyfikacja | 2024.05.05 15:48:44 |
Koniec okresu rozliczeniowego | 2025.05.05 15:46:17 |
Nazwy serwerów | jerome.ns.cloudflare.com thea.ns.cloudflare.com |
Abonent | dane niedostępne |
Rejestrator | Hosting Concepts B.V. Spaces Business Centre Hofplein 20 3032 AC Rotterdam Holandia/The Netherlands +31103100800 support@openprovider.com |