anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak mogę wycofać się z wygranej licytacji na Allegro Lokalnie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Qshiro
#9 Pomysłodawca#

Chciałeś się wycofać z wugranej licytacji na alegro lokalnie gdyż sytuacja uniemożliwiła mi kupno produktu.

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
xyz96
#21 Demiurg#

@Qshiro Nie musisz się wycofywać. Po pięciu dniach bez wpłaty umowa zostanie automatycznie anulowana, a transakcja uznana za niebyłą. Wynika to z regulaminu Allegro Lokalnie. Nie poniesiesz żadnych konsekwencji, więc niczego nie musisz się obawiać. Po prostu nie płać i zapomnij o sprawie. 

oznacz moderatorów
Qshiro
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję za pomocną odpowiedź

oznacz moderatorów
Qshiro
#9 Pomysłodawca#

Co zrobić jeśli sprzedający u którego wygrałem licytację i nie mogłem zapłacić zprzyczyn osobistych chce mnie oskarżyć o oszustwo.

oznacz moderatorów
Qshiro
#9 Pomysłodawca#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Co zrobić jeśli sprzedający na allegro lokalnie u którego wygrałem licytację i nie mogłem zapłacić z przyczyn osobistych chce mnie oskarżyć o oszustwo.

oznacz moderatorów
aragil
#15 Entuzjasta#

@Qshiro Nie macie innych zabaw oprócz licytacji na allegro u siebie?

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@Qshiro Nic nie musisz robić i niczego nie musisz się obawiać. Zgodnie z regulaminem Allegro Lokalnie, brak zapłaty w ciągu 5 dni powoduje rozwiązanie umowy kupna, a transakcja jest uznana za niebyłą. Nie poniesiesz żadnych konsekwencji, a sprzedawca nie zna regulaminu, dlatego próbuje Cię zastraszać.

oznacz moderatorów
milka1234567890
#18 Luminarz#

@Qshiro Zakup na Allegro Lokalne.

Co, jeśli nie zapłacisz za przedmiot

W przypadku ogłoszenia z kup teraz lub ogłoszenia z licytacją sprzedający musi otrzymać płatność za przedmiot w ciągu 5 dni. Jeśli do tego czasu wpłata nie zostanie zaksięgowana, anulujemy Twój zakup. Nic nie zrobi.

oznacz moderatorów
Qshiro
#9 Pomysłodawca#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_Czyli nie może mnie oskarżyć o oszustwo

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Qshiro jeśli takie sytuacje się powtarzają i sprzedający może podejrzewać, że jest to celowe działanie na jego szkodę to może zgłosić konto, które dokonuje takich zakupów bez opłat do nas, a my podejmiemy odpowiednie kroki. Ale jeśli to była wyjątkowa sytuacja to sprzedający nie ma podstaw do takich oskarżeń. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@Qshiro Nie daj się zastraszyć, absolutnie nic Ci nie zrobi. Nie ma szans, ponieważ regulamin Lokalnie stanowi, że tam zawiera się umowy warunkowe, a warunkiem jest zapłata. Nie ma zapłaty, umowa jest rozwiązywana.

oznacz moderatorów
milka1234567890
#18 Luminarz#

Nic z tym nie zrobi, straszy i jakby nawet oskarżył to tylko poniesie koszty.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@Qshiro Powyższy tekst skopiowano z tego artykułu; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zakup-i-dostawa-na-allegro-lokalnie/jak-zaplacic-za-zakup-na... Przeczytaj, znajdziesz tam więcej informacji o zakupach na Lokalnie.

oznacz moderatorów
Qshiro
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję za kolejną pomoc

oznacz moderatorów