anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskac pieniadze

Client:33311298
#7 Wielbiciel
  • W poniedziałek zakupiłam mężowi na Allegro lokalnie ukosnice DeWalt DWS780 + stojak DE70233 ( 305mm) na kwotę 750zl, @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ nie otrzymałam żadnego potwierdzenia a pieniądze jak się okazało po rozmowie z bankiem zostały wypłacone od razu w bankomacie. Nie mam nic oprócz screenów rozmowy meza ze sprzedającym i potwierdzenia z banku.Na Allegro nawet nie ma wzmianki na moim koncie że był taki zakup.
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:33311298 jeśli widzisz przy pobraniu, że pieniądze zostały wypłacone w bankomacie - oznacza to, że było to oszustwo i nie była to prawdziwa strona Allegro Lokalnie. W takiej sytuacji mogę zasugerować jedynie zgłoszenie sprawy na Policji. W tym wpisie znajdziesz informacje, jak odróżnić prawidłowy link Allegro Lokalnie. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:33311298
#7 Wielbiciel

Zgłosiłam na Policję. 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:33311298 

To prawda. Zakup nie odbył się na Allegro lokalnie tylko na stronie która się pod nią podszywa. Link, mąż dostał przeglądając social media. Przy płaceniu blikiem (zresztą był jedyną dostępną metodą płatności) nie sprawdziłaś kto jest odbiorcą przelewu.

W tym miejscu jest opisane jak to się odbywa

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/kupuj%C4%85cy-o-allegro-lokalnie/uwaga-na-fa%C5%82szywe-linki-do-o...

Zasada, nigdy nie robimy zakupów z podesłanych linków. Sprawę można zgłosić na policję, pieniądze raczej nie odzyskania.

oznacz moderatorów