anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak postępować z nieuczciwym sprzedającym

cyber_items
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Cześć wszystkim, kupiłem ostatnio PS4 na allegro lokalnie i zauważyłem, że sprzedający sprzedaję ją dalej. Poprosiłem członka rodziny, żeby napisał do niego. I on mówi że aktualna oferta. Więc to na pewno oszustwo. Chciałem go przekonać na zwrot, że chcę zmienić paczkomat to on chce nagle wysyłać z innej etykiety niż ta od allegro.

Co mi polecacie zrobić w takiej sytuacji? I czy już zgłosic problem do Allegro, czy jeszcze poczekać.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cyber_items to nie znaczy, że to musi być oszustwo, może sprzedający ma kilka sztuk, na wysyłkę na Allegro Lokalnie ma 7 dni. Gdy nie otrzymasz towaru lub otrzymany towar będzie niezgodny z opisem możesz założyć dyskusję, a w ostateczności liczyć na rekompensatę w ramach Allegro Protect, więc zaczekałabym jeszcze na otrzymanie i sprawdzenie towaru 🙂 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cyber_items
#7 Wielbiciel#

Sprzedający nie nadał przesyłki, dzisiaj minęło 7 dni, więc otworzyłem dyskusję. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@cyber_items załóż dyskusję. Jak nie odpowie lub nie otrzymasz towaru oznacz ją za nierozwiązaną i po 14 dniach lub na prośbę do konsultanta allego wypełnij wniosek o ap.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@cyber_items Na AL sprzedający ma 7dni na wysyłkę, możesz także już założyć dyskusję jak uważasz że z zakupem jest coś nie tak,  sprzedający ma 24godz. na odpowiedź.

oznacz moderatorów

_Bardotka_
#9 Pomysłodawca#

Oprócz tego, co zostało już napisane, jeśli odbierzesz paczkę to nagraj jej otwarcie 🙂

oznacz moderatorów