anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłam komputer przez link przesłany na messengerze, jak odzyskać wpłatę?

tweety_191
#1 Nowicjusz#

Kupiłam komputer poprzez allegro lokalnie, sprzedający wysłał mi link do przedmiotu poprzez messenger ja kliknełam i tam postępowałam zgodnie z poleceniami. wszytsko wyglądało normalnie, nawet by mi do głowy nie przyszło ze to moze być oszustwo.

Minęły dwa dni a komputera nie ma a Pani sprzedająca nie odp. W histori kupionych przedmiotów nie ma nic na temat tego zamówienia.

Jestem zrozpaczona bo to ponad 3500 tyś . Co mogę zrobić w tej sytuacji? Zgłosić plicji ale co jeszcze? Czy jest szansa na odzyskanie tych pieniedzy?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg#

@tweety_191 w tej sytuacji tylko policja  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@tweety_191 "Kupiłam komputer poprzez allegro lokalnie" - niestety ale nie kupiłaś przez allegro tylko przez fałszywą stronę.
Powinnaś się zgłosić na policję aczkolwiek - niestety - na odzyskanie pieniędzy się nie nastawiaj 😕

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

tak się kończy klikanie w linki poprzez komunikatory, czy smsy.

az1rael
#21 Demiurg#

@tweety_191 tylko wizyta na policji i złożenie zawiadomienia z art 286 kk oszustwo. Zakup poza allegro więc allegro umywa rączki i nie pomoże. Kasce trzeba powiedzieć papa

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@tweety_191 bardzo mi przykro, ale do zakupu doszło poza Allegro i w tej sytuacji pozostaje jedynie zgłosić sprawę na policję.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów