anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłem przedmiot poprzez link czy to oszustwo ?

Client:113050013
#8 Zapaleniec#

Kupiłem przedmiot poprzez link: https://zakup24-allegrolokalnie.pl/oferta/onsola-sony-playstation-5-blu-ray-naped?id=605181559 

czy to może być oszustwo zamówienie zostało opłacone poprzez blik jedynie pieniądze mają założona blokadę w banku a szprzedajacy sie nie odzywa.   @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_   @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:113050013 to nie jest link do allegro lokalnie. Pewnie zostałeś oszukany.

Udaj się na policję.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Płatność została  wykonana  na stronę www.skrill.com  

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Kojarzy ktoś tą stronę ?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

tak ze dwa dni wcześniej ktoś pisał że go oszukali wpłacając na tą stronę

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:113050013 Możesz spróbować skontaktować się ze swoim bankiem i może uda się taką płatność zablokować. Szansa jakaś (raczej czysto teoretyczna) jest ale na cuda bym nie liczył więc na odzyskanie kasy się nie nastawiaj niestety.
Im szybciej to zrobisz tym lepiej. 
No i zgłoś się na policję. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:113050013 przykro mi, ale to nie jest strona należąca do Allegro, pozostaje zgłosić sprawę na policję. Skontaktuj się proszę z bankiem, być może uda się anulować transakcję. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:113050013  Policja! a ile poszło kasy?

oznacz moderatorów

Client:78792502
#2 Obserwator#

Cześć, czy ten link do Allegro lokalny, czy to oszustwo? https://allegrolokalnie.prywatne-zamowienie.pl/pay?id=WFP94XJMJEO3EJPXSXE33IODNMVJQV4X 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:78792502 jesli coś ma dopisane cokolwiek pomiędzy allegrolokalnie. a .pl to wałek

oznacz moderatorów

Client:78792502
#2 Obserwator#

Co powinienem zrobić, jeśli dokonałem zakupu za pomocą tego linku?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:78792502 1 zablokowac przelew z banku jak się da dzwoniąc na iinfolinię, 2 od razu na policję

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  czemu jeszcze na gadane się nie pojawił wielki post o bezpieczeństwie? albo poradnik? robią kupujących w wała jak leci w ciągu ost paru dni co chwilę ktoś pisze że albo podejrzany link albo że go okradli

oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel#

niektórzy widzę pracują 24/7 ku pomocy użytkownikom... nie to co admini którym się za to płaci...

A z tematu, też widziałem nasiloną kampanię spamową dot. allegro, miałem chyba na każdej skrzynce firmowej i prywatnej po kilka maili tygodniowo że coś wygrałem, że trzeba adres uaktualnić i standardowo że moje konto zostało zablokowane.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wygląda że masz za dużo kasy(miałeś) teraz napisz ile poszło!

oznacz moderatorów