anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

link do zakupu na allegro lokalnie.

imam77
#7 Wielbiciel#

Witam, dostałem linka do zakupu na allegro lokalnie. Link wygląda następująco: https://allegrolokalnie.kupno24.pl/pay?id=2LB7OPFAUWAKZBVWB3UWZLGT5HZHFRJB . Proszę o pomoc w tej sprawie.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@imam77 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Nie jest to bezpieczny link, czy możesz napisać, kto go do Ciebie przesłał? Jeśli otrzymałeś go w wiadomości e-mail, prześlij ją proszę za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl. Jeśli otrzymałeś ją na Allegro Lokalnie, poproszę o login konta, z którego otrzymałeś wiadomość.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

imam77
#7 Wielbiciel#

Linka dostałem na messengera od pani z facebooka. Po wejściu w link wyglądało jak na stronie allegro lokalnie. Dokonałem transakcji blikiem i nic. Pani twierdzi , że pieniędzy nie otrzymała a ja nie mam żadnej wzmianki o tej transakcji po zalogowaniu się na allegro. Z banku zostały pieniądze przelane.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@imam77 Zostałaś oszukana - powinnaś zgłosić to na policji chyba, że kwota była mała to wtedy prawdę mówiąc szkoda czasu.
Kasy raczej nie odzyskasz niestety.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@imam77 przykro mi, ale w tej sytuacji pozostaje Ci zgłosić sprawę na policję. Na przyszłość linki do ofert z Allegro Lokalnie czy Allegro nie mają dodatkowych fraz jak "kupno24" itp. trzeba zachować szczególną ostrożność, ponieważ strona na która trafimy po kliknięciu może bardzo przypominać Allegro Lokalnie. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów