anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam. Czy w sytuacji zakupu po przez kup teraz i dokonaniu platnosci poza allegro mam jakąś ochrone

MAMY ROZWIĄZANIE!
Mati1996s
#2 Obserwator#

Witam.

Sprzedawca z początku nie chciał wystawić za pomocą opcju kup teraz broniąc się wysoką prowizją jednak po dłuższej rozmowie dal się przekonać jednak nie chce abym dokonywał płatności za pomocą allegro tylko bezpośrednie przelew na konto sprzedającego. Czy w takim wypadku allegro w jakiś sposób chroni mój zakup Czy nie ?

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Prowizję od zakupu wzięli to i ochrona Ci się należy . Jak by był problem to możesz im potwierdzenie z banku podesłać .

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Mati1996s nie do końca, bo jak nie opłacisz przez allegro to i tak po 5 dniach się anuluje tak jak by nie było zakupu 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Mati1996s
#2 Obserwator#

No właśnie dlatego całą sprawa mi śmierdzi. Zaproponowałem nawet sprzedającemu ze ja pokryje koszty prowizji nech wystawi produkt droższy o tą prowizję którą poniósł by id kwoty sprzedaży mimo to jie chce na to przystać 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Mati1996s zakupu nie będzie, prowizji allegro nie ma więc z jakiej paki ma Cię chronić ?

Podpytamy  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  jak to wygląda ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 jeśli płatność odbywa się poza Allegro Lokalnie to zakup jest anulowany i wówczas Allegro Protect nie przysługuje. 

@Mati1996s w przypadku zakupu, który Ciebie zainteresował, tak jak wspomnieli członkowie społeczności, na Allegro nie można sprzedawać alkoholu, więc również z tego powodu Allegro Protect nie jest dostępne.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

Masz jeszcze usluge poczta polska za pobraniem z mozliwoscia sprawdzenia paczki 

oznacz moderatorów
Mati1996s
#2 Obserwator#

Sprzedający nie chce się zgodzić na wysyłkę za.pobraniem gdyby była taka możliwość to bym tak zrobił i nie otwierał tematu.

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@az1rael Na poczcie nie ma usługi poczta protect 😉

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

Nie ale byla usluga rozpakuj przed zaplaceniem lostonoszowi chyba dalej jest 

Czyli przynosi ogladamy sprawdzamy placimy nie pasuje nie placimy i paczka wio nazad

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Mati1996s Jeśli klikniesz KUP TERAZ i będziesz mieć potwierdzenie przelewu z banku to ochrona jak najbardziej Ci się należy ale generalnie należy tu zachować pewną dozę ostrożności.
Zakup nieopłacony bezpośrednio przez allegro (na lokalnie jak się domyślam) zostaje automatycznie anulowany po 5 dniach i sprzedający może sobie np. wymyślić, że wpłaty nie było itd.
Najbezpieczniej jest zawsze dokonywać wpłaty bezpośrednio przez allegro.

oznacz moderatorów
Mati1996s
#2 Obserwator#

Tak też chciał bym zrobić ale sprzedający nie chce przystać na płatność przez allegro . Nawet gdy zaproponowałem żeby wystawił produkt drożej o prowizję to ja za nią zapłacę. 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Mati1996s To może podaruj sobie ten zakup 🙂
Co chcesz kupić? Nie można tego dostać nigdzie indziej, że tak się upierasz nawet na opłacenie prowizji?

oznacz moderatorów
Mati1996s
#2 Obserwator#

No właśnie odpuściłem temat . Poprostu chciałem się upewnić czyvta sytuacja wygląda tak jak myślałem. Miał być to zakup pozostałości oginskiego po weselu w cenie 20 zł za butelkę

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Mati1996s ale do sprzedaży alkoholu trzeba mieć pozwolenie, więc się nie dziwię sprzedawcy, na allegro też nie można tego sprzedawać, ochrona też nie zadziała  🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Mati1996s To i tak nie miało prawa się udać bo takiej aukcji nawet nie da się wystawić 🙂

https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/przedmioty-zakazane-i-dopuszczone-warunkowo/jakich-przedm...

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

Na allegro wódki nie można sprzedać...

oznacz moderatorów