anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieuczciwy sprzedawca

SzymonPi
#2 Obserwator#

Dzień dobry, 

kilka dni temu zakupiłem koszulkę piłkarską z autografem piłkarza. Koszulka przyszła, oczywiście niezgodna z opisem i zdjęciami. Popis okazał się wklejka podpisu a certyfikat jakąś kopią nie mającą nic wspólnego z tą koszulką. W dyskusji pokazałem wszystkie oszustwa kupującego, pokazałem przykłady jak powinien wyglądać oryginał, jak na zagranicznych stronach opisane są produkty do sprzedania z imitacją podpisu. Takie produkty są kolekcjonerskie i tutaj kupującemu zależy głównie na prawdziwym podpisie, który niestety okazał się nieudaną podróbką. 
Niestety od pracownika allegro dostałem link do allegro protest i za parę dni będę mógł złożyć wniosek (znając życie będzie rozpatrzony negatywnie) a nieuczciwemu kupującemu napisano, że miał prawo odmówić zwrotu i nie będzie obciążony kosztami.
Sprzedawca z premedytacją oszukuje i to nie jest jego jedyna aukcja. Uważam, że powinien mieć zakaz sprzedawania czegokolwiek. Czy mogę jakoś wnioskować o to? Zapewne niejedna jeszcze osoba zostanie oszukana a na dzisiaj nie poniósł konsekwencji. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Daj link do jego aukcji.

oznacz moderatorów

SzymonPi
#2 Obserwator#
oznacz moderatorów

SzymonPi
#2 Obserwator#

IMG_5377.png

oznacz moderatorów

SzymonPi
#2 Obserwator#

Nie mogę wysłać, jakby za dużo znaków miał Link 

oznacz moderatorów

SzymonPi
#2 Obserwator#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Widać, ta oferta nie ma opisane czy to prawdziwa czy nie, wprowadza w błąd Jest to prywatny sprzedający, więc trochę inaczej jest z tym wszystkim, Alelgro dało Ci wniosek o rekompensatę więc go wypisz..Dziwię się Allegro że go nie zablokowali ale pewnie lubią wypłacać rekompensaty!

oznacz moderatorów

SzymonPi
#2 Obserwator#

Czyli facet jawnie moze oszukiwać i nic z tym nie mogę zrobić? Jeśli wniosek mi odrzucą to na tym się kończy cała pomoc od allegro?

oznacz moderatorów