anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ochrona kupujących. AL

agora3
#1 Nowicjusz

@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Szanowni Państwo,

Od ponad 20 lat korzystam z Allegro i do tej pory nie miałam żadnych nieprzyjemnych doświadczeń, dlatego bardzo cenię sobie Państwa platformę.

Obecnie rozważam zakup butów Nike na Allegro Lokalnie od sprzedawcy, który posiada kilka innych ofert, jednak nie mam możliwości zweryfikowania jego wiarygodności (np. poprzez opinie lub historię ocen).

W związku z tym chciałabym zapytać, na ile bezpieczne są zakupy na Allegro Lokalnie w takiej sytuacji.

Szczególnie zależy mi na informacji, co w przypadku, gdy zakupiony produkt okaże się nieoryginalny (np. podróbką), a sprzedawca nie wyrazi zgody na zwrot.

Czy w takiej sytuacji:
mogę liczyć na wsparcie ze strony Allegro? Czy Program Ochrony Kupujących działa również dla Allegro Lokalnie?

Jakie kroki powinnam podjąć, aby zabezpieczyć się przed ewentualnym problemem?

Będę również wdzięczna za wskazówki, na co szczególnie zwracać uwagę przy zakupach od osób prywatnych na Allegro Lokalnie, aby zminimalizować ryzyko.

Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedź.

Agora3

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@agora3 

Allegro Ochrona Kupujących działa również na Allegro Lokalnie.

Jeśli jednak już przed zakupem masz wątpliwości dotyczące konkretnego towaru, sugeruję wybór innej oferty.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów