Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, proszę o pomoc. Dostałam link z ofertą allegro lokalnie. Czy to jest oszustwo?
https://allegrolokalnie.ogloszenia-786144.buzz/aukcja/312313bed36f1-372f-440d-b137-056928ebfe36
Oszustwo, to nie jest prawdziwa strona Allegro.
Podejrzewam, że tego typu strony to też niezła baza loginów i haseł, bo ludzie się tam logują, a dane są zapisywane bez szyfrowania. Później dochodzi do przejęcia kont na Allegro.
Ci oszuści są lepsi niż wydziały do zwalczania cyberprzestępczości. Źle to wróży, bo te oszustwa się nasilają.
@Client:53772944 To oszustwo, uważaj bo stracisz kasę.
Dobrze że nie działasz pochopnie . Tak to jest próba oszustwa.
dokladnie i tutaj tez dostalem
https://allegrolokalnie.kategorie-wyroznione-914.buzz/aukcja/312316070cc08-4eef-477d-beae-5deb6d3364...
sprawe odrazu do allegro i **piiip** i zablokowalem konta bankowe
Niestety ja zaplacilem blikiem 900 zl ale za 5 min zaczailem ze cos nie gra bo koles odpisal mi na **piiip** ze
Dostalem informacje od allegro ze platnosc byla blikiem, ale nie zaksiegowala sie poprawnie po ich stronie.
Pieniadze powinny zostac zwrocone automatycznie przez allegro w ciagu 2-3dni roboczych. Przepraszam za problem i prosze sprobowac jeszcze raz kupic
i w tym momencie wiedzialem ze to bleff
kupuje na **piiip** i allegro 15 lat i rutyna mnie zgubila nie przypuszczalem ze w swieta mnie to spotka hihhi na zakonczenie poznego wieczoru
Sprzedaje Client:239143
id 1069788265
@jocer5 szkoda tylko pieniędzy.
Cóż ręki nie utnę zobaczymy co zrobi bank
Przecież dana osoba ma konto w innym banku i każdy wie czyje to konto jest
Zatem takie szybkie reakcje powinny być cofnięte w moim przypadku po 5 minutach bank już wiedział
Pieniądze nie trafiły na konto bankowe tylko zostały wyciągnięte z bankomatu lub została Twoim blikiem zakupiona kryptowaluta. Sprawdź ten przelew w historii, dowiesz się co na co poszło.
Teraz nie sprawdzę ale było że Gdynia zanim zablokowałem konta
Dopiero potem się dostanę do bankowości
Bank nic z tym nie zrobi. O ile strona była podrobiona, to komunikat z potwierdzeniem transakcji już nie. Oszuści bazują też na tym, że ludzie nie czytają tego co potwierdzają.
Teraz już nie sprawdzę zablokowałem od razu konta ale widziałem przy akceptacji blika Gdynię
Dopiero potem się coś dowiem więcej