anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwo?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:53772944
#7 Wielbiciel#

Witam, proszę o pomoc. Dostałam link z ofertą allegro lokalnie. Czy to jest oszustwo?

https://allegrolokalnie.ogloszenia-786144.buzz/aukcja/312313bed36f1-372f-440d-b137-056928ebfe36

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Oszustwo, to nie jest prawdziwa strona Allegro.

oznacz moderatorów
Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Podejrzewam, że tego typu strony to też niezła baza loginów i haseł, bo ludzie się tam logują, a dane są zapisywane bez szyfrowania. Później dochodzi do przejęcia kont na Allegro.

Ci oszuści są lepsi niż wydziały do zwalczania cyberprzestępczości. Źle to wróży, bo te oszustwa się nasilają.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Client:53772944 To oszustwo, uważaj bo stracisz kasę.

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Dobrze że nie działasz pochopnie . Tak to jest próba oszustwa.

oznacz moderatorów
jocer5
#8 Zapaleniec#

dokladnie i tutaj tez dostalem 
https://allegrolokalnie.kategorie-wyroznione-914.buzz/aukcja/312316070cc08-4eef-477d-beae-5deb6d3364...   

sprawe odrazu do allegro i **piiip** i zablokowalem konta bankowe 
Niestety ja zaplacilem blikiem 900 zl ale za 5 min zaczailem ze cos nie gra bo koles odpisal mi na **piiip** ze  
Dostalem informacje od allegro ze platnosc byla blikiem, ale nie zaksiegowala sie poprawnie po ich stronie.
Pieniadze powinny zostac zwrocone automatycznie przez allegro w ciagu 2-3dni roboczych. Przepraszam za problem i prosze sprobowac jeszcze raz kupic

i w tym momencie wiedzialem ze to bleff 
kupuje na **piiip** i allegro 15 lat i rutyna mnie zgubila nie przypuszczalem ze w swieta mnie to spotka hihhi na zakonczenie poznego wieczoru 

Sprzedaje Client:239143   
id 1069788265Zdjęcie WhatsApp 2024-12-26 o 22.54.42_3ee0c979.jpgZdjęcie WhatsApp 2024-12-26 o 23.08.48_53ffa1f0.jpg

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@jocer5 szkoda tylko pieniędzy. 

oznacz moderatorów
jocer5
#8 Zapaleniec#

Cóż ręki nie utnę zobaczymy co zrobi bank

Przecież dana osoba ma konto w innym banku i każdy wie czyje to konto jest 

Zatem takie szybkie reakcje powinny być cofnięte w moim przypadku po 5 minutach bank już wiedział 

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@jocer5 

Pieniądze nie trafiły na konto bankowe tylko zostały wyciągnięte z bankomatu lub została Twoim blikiem zakupiona kryptowaluta. Sprawdź ten przelew w historii, dowiesz się co na co poszło.

oznacz moderatorów
jocer5
#8 Zapaleniec#

Teraz nie sprawdzę ale było że Gdynia zanim zablokowałem konta 

Dopiero potem się dostanę do bankowości 

oznacz moderatorów
pecela
#17 Koryfeusz#

@jocer5

Bank nic z tym nie zrobi. O ile strona była podrobiona, to komunikat z potwierdzeniem transakcji już nie. Oszuści bazują też na tym, że ludzie nie czytają tego co potwierdzają.

oznacz moderatorów
jocer5
#8 Zapaleniec#

Teraz już nie sprawdzę zablokowałem od razu konta ale widziałem przy akceptacji blika Gdynię 

Dopiero potem się coś dowiem więcej 

oznacz moderatorów