anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający nie aktywny od dawna

patrykp13TDW
#7 Wielbiciel#

Witam przychodzę z zapytaniem odnośnie możliwości kontaktu ze sprzedającym, który wystawił towar, a jego ostatnia aktywniość była ponad miesiąc temu. Czy ktoś ma jakieś propozycje (brak podanego nr tel).

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

Client:44052296
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

patrykp13TDW
#7 Wielbiciel#

@Client:44052296 Dawno to zrobiłem (kilka dni temu) lecz 0 odzewu dlatego zadałem takowe pytanie 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak nie ma ofert, nie znajdujesz w internecie to będzie trudne, ale daj login.

oznacz moderatorów

patrykp13TDW
#7 Wielbiciel#

Ihor Client:44759076

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@patrykp13TDW 

No logował, wczoraj 🙂

oznacz moderatorów

patrykp13TDW
#7 Wielbiciel#

patrykp13TDW_0-1725005649618.pngMi pokazuje że ostatnie logowanie ponad miesiąc temu 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@patrykp13TDW 

Twojego obrazka jeszcze nie widać. Musi go zatwierdzić moderacja.

44759076.jpg

oznacz moderatorów

patrykp13TDW
#7 Wielbiciel#

@serwis-texas  a istnieje takie coś jak historia sprzedaży bym mógł spojrzeć jakieś poprzednie aucje i możliwy kontakt 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@patrykp13TDW 

Nie. W tym miejscu masz sprzedaż, na zwykłym Allegro (nie liczy się tu lokalnie) z ostatniego roku.

https://allegro.pl/uzytkownik/Client%3A44759076/oceny

Jak widzisz jest zerowa.

Ja Ci nie powiem czy to ogłoszenie jest bezpieczne czy nie. Powiem tylko że użytkownik wystawił coś za 11 tysi z odbiorem osobistym. Trochę błąd z jego strony bo wystarczy że ktoś kliknie dla zabawy i użytkownik zapłaci bardzo dużą prowizję. Napisz do nie go w centrum wiadomości i tyle. Więcej raczej nie doradzę. Najlepiej, wiadomo będzie pojechać 🙂

oznacz moderatorów

patrykp13TDW
#7 Wielbiciel#

@serwis-texas Niestety sprzedający nie odpowiada dlatego moje pytanie o możliwe inne kontakty (właśnie w sprawie tego ogłoszenia za 11 tyś jest 0 odzewu) 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@patrykp13TDW 

Pozostaje czekać.

oznacz moderatorów

patrykp13TDW
#7 Wielbiciel#

@serwis-texas Tak z ciekawości zapytam jeśli kliknę kup teraz przy odbiorze to automatycznie pokaże mi się w informacjach numer telefonu czy nie ma obowiązku podania przez sprzedającego numeru telefonu?
Druga sprawa czy wrazie braku jakiegokolwiek kontaktu "można jakoś zrezygnować z zakupu"? 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@patrykp13TDW 

Nie posiadam wiedzy na temat Allegro lokalnie. Konto sprzedawcy jest prywatne, więc nie przysługuje Ci odstąpienie od umowy. Użytkownik znowu logował, wczoraj. Jeżeli nie odpisuje to dla mnie jest to podejrzane. Do tego to nie jest obywatel naszego kraju, nie żebym dyskryminował ale to jednak wprowadza pewne różnice.

oznacz moderatorów

patrykp13TDW
#7 Wielbiciel#

@serwis-texas a skąd wiadomość (informacja), że nie jest to obywatel PL 
mnie zastanawia czy wg odczytuje te wiadomości napisane w centrum wiadomości czy jak 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@patrykp13TDW 

Bo ma na imię Ihor. Dziewczynki, czy Wy możecie tu jakoś pomóc. Oficjalnie, mógłbym koledze doradzać żeby to kupił z płatnością przy odbiorze ale nie chce wrzucać nikogo na minę.

Pytanie. Skąd wynika różnica? Na ofercie AL jest napisane

Ostatnie logowanie: Ponad miesiąc temu

na stronie użytkownika na głównym Allegro

wczoraj o 17:03

Prośba o jakąś pomoc bo to jednak 11 tysięcy zł. Dzięki

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@serwis-texas Sprzedający może się logować do Allegro, a nie logować się do Allegro Lokalnie.

@patrykp13TDW Jeśli masz wątpliwości dotyczące konkretnej oferty, najlepiej w niej nie kupuj. Konto tego sprzedającego jest w pełni aktywne.

Przedmiotem oferty wzbudzającej zainteresowanie jest maszyna, której wagę sprzedający określił jako 95 kg. To prawdopodobnie dlatego udostępniony został wyłącznie odbiór osobisty.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@nat_not 

Natalia, a istnieje chociaż możliwość dowiedzieć się, czy sprzedający odczytał wiadomości od @patrykp13TDW 

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@patrykp13TDW nie udzielamy takich informacji.

Paula
   Moderatorka
oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@serwis-texas na allegro lokalnie odczytana wiadomosc ma 2 ptaszki 🙂

ptaszki.JPG

Jak nie odczytał na lokalnie to na zwykłym allegro też raczej nie odczyta.

oznacz moderatorów