anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający podaje nieaktualne dane na allegro

Client:39264755
#8 Zapaleniec#

Witam, kupiłam lampy samochodowe na allegro lokalnie które zwróciłam bo sprzedający nie pochwalił się że je samodzielnie uszczelnia silikonem, dostałam zwrot pieniędzy, odesłałam lampy na adres który dostałam od allegro i po 2 miesiącach sprzedający stwierdził że już tam nie mieszka i nie dostał paczki i żeby było śmiesznie ścigana jestem ja i mam się dogadywać z tym Panem i szukać paczki ,allegro po prostu umywa ręce,  chciałam nawet złożyć reklamację w firmie kurierskiej ale napisali że nie mam podstaw bo paczka dotarła pod wskazany adres. Jak już ktoś pisał allegro lokalnie to pomyłka!

oznacz moderatorów
65 ODPOWIEDZI 65

az1rael
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek nie kupowałem na lokalnie więc nie wiem (nigdy nie uważałem tego za bezpieczne kupić używkęz nieznanego źródła), na zwykłym mam adres firmy w zakładce i nr telefonu bo dane firm są publiczne. Na lokalnie nie wiem ale na rozum po co stronom swoje dane? jak jest rodo to powinno się dać wygenerować odpowiednią etykietę z zaszyfrowanymi danymi by kurier wiedział co od kogo i komu ma dostarczyć jak przyłoży se ten swój komputerek. Wkurzy się jeden na drugiego poleci rękoczyny robić w takim wypadku bo jak kupują se dla jaj to w takim razie mają swoje adresy, czy się mylę?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:39264755 otrzymałam odpowiedź, że mój kolega wyjaśnił wszystko we wniosku o Allegro Protect (nr wniosku 963242-1688727268). Przepraszamy za tę sytuację! 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:39264755
#8 Zapaleniec#

Tak wszystko już się  wyjaśniło, dziękuję,  pozdrawiam. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@la_nika a my dostaniemy wyjasnienie z podstawą prawną? Azali ma odeslac towar odeslany na zly adres czy sprzedawca moze dochodzic zwrotu z art 540kc ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@az1rael@Client:39264755  może (jeśli będzie chciała) opowiedzieć Wam co się wydarzyło, ja nie mogę tego zrobić, nie znam szczegółów, a jak doskonale wiesz każdą sprawę rozpatrujemy indywidualnie.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@az1rael pewnie oddali pieniądze sprzedawcy więc sprawa "rozwiązana" 😂

oznacz moderatorów