anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający sugeruje, że nie ma pieniędzy za przedmiot, brak strony przedmiotu

Medivh
#7 Wielbiciel#

Wylicytowałem przedmiot za 1333 zł, wpłaciłem po 2 dniach, zapłaciłem kartą, mieliło, mieliło i było, że nieudane, a po chwili, że sukces. Pieniądze zeszły od razu. Sprzedający zasugerował, że nie widzi wpłaty. Dziś pytam kiedy będzie wysyłka, wiadomości odczytane ale bez odpowiedzi. Wchodzę w szczegóły zamówienia, i linku do aukcji nie ma.. https://allegrolokalnie.pl/o/oferta/smartfon-apple-iphone-12-pro-256-gb-100-sprawny - błąd 404. O co chodzi? 

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Medivh Cześć. 🙂 Zamówienie zostało opłacone, a zakup znajdziesz tutaj: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione 

Sprzedającemu można podesłać instrukcję, być może to mu pomoże obsłużyć transakcję: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/wplaty-od-kupujacych-z-allegro-lokalnie/jak-wyplacic-pieniad.... W razie problemów zapraszamy do kontaktu.  🙂 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

Medivh
#7 Wielbiciel#

Już ma pieniądze. Tylko ja nie widzę aukcji - dlaczego? Jak mam porównać stan faktyczny do stanu z aukcji, jeżeli nie ma widocznej aukcji?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Musisz mieć zakup jak płaciłeś i kupowałeś przez Allegro.

oznacz moderatorów

Medivh
#7 Wielbiciel#

Mam zakup, ale oferty nie widać to jest ten link do aukcji: https://allegrolokalnie.pl/o/oferta/smartfon-apple-iphone-12-pro-256-gb-100-sprawny

Tak jak by pracownik allegro skasował tą aukcje.

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#
oznacz moderatorów

Medivh
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A dlaczego? płaciłeś przez Allegro?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

Medivh
#7 Wielbiciel#

Nie da się tego kliknąć. Po kliknięciu błąd 404 albo biała strona. 

IMG_2542.jpeg

oznacz moderatorów

AgaAgaLadyGaga
#7 Wielbiciel#

.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Pamiętam identyczny przypadek był jakiś czas temu na gadane - zakup opłacony, widoczny w zakupach ale link nie działał bo było w nim właśnie takie "/o/"
Nie pamiętam tylko czemu tak się podziało czy ogłoszenie zostało usunięte przez allegro czy był to jakiś błąd.

oznacz moderatorów

Medivh
#7 Wielbiciel#

I co zrobiłeś? Pojawiło się to później?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Medivh Nie byłem kupującym.
Trzeba poprosić moderację o wyjaśnienie tajemnicy 🙂
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Medivh Ten zakup jest prawidłowo widoczny w Twojej zakładce. Oferta została usunięta ze względu na naruszenie zasad. Niestety nie mogę przekazać tutaj szczegółów. Sugeruję, abyś założył dyskusję ze sprzedawcą. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@w_kiwi  jeśli oferta została usunieta to w razie niezgodności z opisem kupujący bedzie miał trudno cokolwiek udowodnić sprzedającemu w dyskusji. Rozumiem że oferta naruszała regulamin i została usunięta ale moze  warto by było podesłac kupującemu choćby screen z opisu aukcji ? Pewnie technicznie jest to do zrobienia z poziomu allegro nawet w przypadku usuniętej oferty a myśle że dla kupującego w razie jakichkolwiek niezgodności z umową miałoby to bardzo duże znaczenie.

Generalnie Allegro rzadko usuwa oferty kiedy przedmiot został juz sprzedany wiec raczej nie mógł sie tego spodziewac i nie zrobił screenów aby sie zabezpieczyć i wrocić do ewentualnego opisu przedmiotu w przypadku sporu 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@_Likos_ Dlatego właśnie napisałam, żeby kupujący założył dyskusję. Nie zostawimy go bez pomocy. Nie mogę podać więcej szczegółów, a tym bardziej nie na forum. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie można ujawniać "oszustwa".?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@LEW433 Nie udostępniamy informacji o innych kontach. Kupujący z pewnością otrzyma od doradców wszystkie niezbędne informacje w sprawie. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów