anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający wysłał link do oferty na komunikatorze, płatność tylko BLIK, czy to prawdziwa oferta?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:106930527
#2 Obserwator

https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952  
czy ten link do oferty jest bezpieczny?

Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.

Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.

oznacz moderatorów
1 262 ODPOWIEDZI 1 262
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jak link to oszustwo.

oznacz moderatorów
Client:122380902
#7 Wielbiciel

co mogę teraz z tym zrobić 

oznacz moderatorów
milka1234567890
#18 Luminarz

A co wysłałeś kasę czy co?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:122380902 przykro mi, jednak najprawdopodobniej otrzymałeś link do fałszywej strony, tylko udającej Allegro Lokalnie, a środki przelałeś na konto tej osoby. W tej sytuacji pozostaje zgłosić sprawę na policję. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
maras165
#7 Wielbiciel

Witam, jakaś Pani sprzedaje domek na market place na Facebooku. Na Messenger przysłała wiadomość, że z racji dużego zainteresowania wystawia na allegro. Problem w tym , że podrobiła stronę allegro. To oszustwo.

Screenshot_2024-05-26-23-34-14-462_com.miui.home.png

oznacz moderatorów
maras165
#7 Wielbiciel

Screenshot_2024-05-26-23-43-04-966_com.facebook.katana.png

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

😡

oznacz moderatorów
la_nika

@maras165 dobrze, że zachowałeś ostrożność, to jest oczywiście podrobiona strona, dziękuję za zgłoszenie! 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
H1ryu
#7 Wielbiciel

Witam. Dziewczyna chciała zakupić Karcher lecz dostała od sprzedającego link z ofertą https://allegrolokalnie.oferta16312.pl/oferta/K7Power3000WKarchermyjkacisnieniowanowa/e4396af99a2e40... i problem polega na tym że podczas próby kupna nic nie idzie zrobić na stronie ani zalogować się konta zero jakiś ruchów nawet zgłoszenie tego linku wrzuca znowu w tą samą aukcje. Teraz pytanie czy nie jest to fejk? Drugi temat jest taki że niestety pospieszyła się i chciała zapłacić przez PayU wyskoczył błąd a pieniądze pobrało czy idzie coś z tym zrobić? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ten link prowadzi do fałszywej strony imitującej serwis allegro. 
To oszustwo. 

Możecie się z tym zgłosić na policję ale niestety pieniądze już w zasadzie nie do odzyskania 😕

oznacz moderatorów
H1ryu
#7 Wielbiciel

Ehhh to słabo 😕 miałem nadzieję że gdzieś pieniądze zablokowały się u operatora

oznacz moderatorów
H1ryu
#7 Wielbiciel

inbound3093681183767056780.jpg

Taki  komunikat wyskoczył podczas płacenia 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Obrazek jest dla nas niewidoczny a sam komunikat o błędzie służy do wyłudzenia kolejnej płatności. 

oznacz moderatorów
Marta180283
#7 Wielbiciel

Witam kupiłam coś z allegro lokalnie i sprzedający miał tylko płatność blik nigdy nie płaciłam blikiem ale udało się pobrać kod niestety coś poszło nie tak i płatność się nie powiodła ale pieniądze z konta ściągnęło lecz pojawił się komunikat że do 3 dni wrócą pieniądze czy mam się martwić czy wszystko jest ok , nie dostałam nigdzie żadnej inf o tym zakupie ani na pocztę ani na allegro lokalnie 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Niestety - zostałaś oszukana. 
Link który otrzymałaś nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro. 
Możesz się zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy nie licz. 

oznacz moderatorów
Marta180283
#7 Wielbiciel

No ale chyba jest jakaś ochrona kupującego czy coś ? Kwota 800zl 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Marta180283 zobacz na potwierdzeniu, pewnie to wypłata z bankomatu 😞 zapomnij o kasie, leć na policję, ochrony allegro nie ma bo zakup był na fałszywej strony z podesłanego linka 😞

#7 Wielbiciel

Dziękuję za szybką odpowiedź mam nauczke

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To nie był zakup na allegro więc nie ma żadnej ochrony. 

oznacz moderatorów
Marta180283
#7 Wielbiciel

Ok dziękuję 

oznacz moderatorów