Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952
czy ten link do oferty jest bezpieczny?
Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.
Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.
@Marta180283 Ochrona od strony Allegro jest ale jak zakup jest przez Allegro a tu odbyło to się poza Allegro, tylko zgłosić na Policję, ale z tego co wiadomo śrdoki są nie do odzyskania.
Ok mam nauczkę dawno nie kupowałam na allegro lokalnie i już na pewno nic nie kupię 800zl straciłam zgłosiłam gdzie się dało szkoda że blika nie można cofnąć
Możesz kupować, ale tylko po zalogowaniu i nie z pomocą podesłanych linków.
Zakupy na allegro są bezpieczne ale warunkiem jest szukanie ofert bezpośrednio na allegro a nie na innych portalach.
@Marta180283 napisał(a):
...na allegro lokalnie i już na pewno nic nie kupię...
No i chyba mamy odpowiedź na pytanie czemu sprzedaż na Allegro aż tak siadła 😞
Witam,
Zastanawiam się czy w głupi sposób nie dałem się zrobić.
Na konkurencyjnej stronie, której nazwy nie podam, dostałem link do kupna Nintendo Switch.
https://allegrolokalnie.v9a82ca.pl/oferta/fddbbbeb-6ab9-4918-91f4-a83da2b740a0
Po płatności blik i ściągnięciu pieniędzy dostałem informacje
"Wystąpił błąd podczas przetwarzania płatności, środki zostaną zwrócone na twoje konto w przeciągu 48 godzin. Spróbuj dokonać płatności ponownie."
Jak szukam przez allegro lokalnie to nie moge znaleść aukcji, ale jak wkleje strone to jest. Dodatkowo po fakcie zauważyłem allegrolokalnie.v9a82ca.pl
Szukam tylko potwierdzenie, że jak ostatni **piiip**a dałem się zrobić 😞
@mihaujp dałeś się wyrolować na policję biegiem zgłoś 286kk oszustwo
przecież to z kilometra widać ze to wał, adres strony "v9a82ca.pl" dziękuje do widzenia
Ile poszło, tego nie odzyskasz niestety.☹️
@mihaujp Potwierdzam, masz rację:
Szukam tylko potwierdzenie, że jak ostatni **piiip**a dałem się zrobić
| Nazwa domeny | v9a82ca.pl |
|---|---|
| Stan | Aktywna w DNS [REGISTERED] |
| Utworzona | 2024.05.31 14:20:43 |
| Ostatnia modyfikacja | 2024.05.31 14:22:18 |
| Koniec okresu rozliczeniowego | 2025.05.31 14:20:43 |
| Nazwy serwerów | agustin.ns.cloudflare.com gene.ns.cloudflare.com |
| Abonent | dane niedostępne |
| Rejestrator | Hosting Concepts B.V. Spaces Business Centre Hofplein 20 3032 AC Rotterdam Holandia/The Netherlands +31103100800 support@openprovider.com |
Niestety, z reguły jestem uważny, ale potencjalny zysk mnie zaślepił. Swoje należy zapłacić, takiej lekcji szybko nie zapomnę.
Sprawę zgłosiłem na **piiip**, allegro i do banku. Na odzyskanie pieniędzy etc nie liczę. Zastanawiałem się nad zgłoszeniem sprawy na policję, ale szczerze mówiąc nie widzę w tym sensu. W tej chwili bez problemu można zacierać swoje ślady w sieci, a nie bardzo uśmiecha mi się tracenie czasu na policji.
Wciąż nie mogę uwierzyć, że tak dałem się nabrać. Patrząc na to z boku i z perspektywy czasu, wszystko świeci się na czerwono z dodatkowym ogromnym napisem "OSZUSTWO ".
@mihaujp Pocieszeniem jest to, że nie dokonałeś ponownej płatności bo niestety ale wiele osób się na to łapie...
Witam, w niedzielę po południu na **piiip** znalazłam ofertę u niejakiej pani Joanny Supronik. Oferta to ‚PlayStation 4 z grami’. Pani wysłała mi link do allegro lokalnie, aby zakupić to PlayStation. I okej, weszłam za pomocą linku, pisałam z panią było wszystko normalnie i postanowiłam to kupić, pieniądze zostały pobrane z konta, a zaraz po tym przy płatności wyskoczył mi błąd! ⬇️

oczywiście napisałam to do osoby u której kupowałam w wiadomości na **piiip**, osoba twierdziła że niby są problemy z księgowością i aukcja jest wykupiona i zaraz zobaczy o co chodzi, nie wydawało mi się to dziwne, ale od tamtego momentu wysłałam sporo wiadomości i nie dostałam odpowiedzi. Rano na drugi dzień wysłałam znowu wiadomość, ale osoba usunęła konto, nie można jej wyszukać w ogóle na allegro, jakby usunęła konto, ogłoszenie było prywatne, ale jak weszłam w panią to na allegro nie mogłam wysłać wiadomości. Przy płatności pisało że jest błąd i zwrócą mi pieniądze w ciągu 48 godzin, minęło już więcej a pieniędzy nie ma? Co mam zrobić z tym?
Zgłaszałam już to na **piiip** i allegro, ale nie wydaje mi się żeby ktoś coś zrobił z tym.
@Client:109827415 Niestety zostałaś oszukana.
Link który otrzymałaś nie prowadził do allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis allegro.
Możesz się zgłosić z tym na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety nie licz.
@Client:109827415 Zostałeś oszukany i kasy nie odzyskasz, pozostaje Ci zgłoszenie na Policji.
Wiatam dostałem taki link w wiadomości prywatnej i chciałbym się dowiedzieć czy to nie scam allegr0lokalnie.platnosc-online.com/s/WlqGV prosił bym opninie moderatora najlepiej
@Szymciooo24 To nie jest link do Allegro Lokalnie, nie rób przez niego zakupów, bo zostaniesz oszukany
Dziękuję za pomoc pozdrawiam 😊
uważajcie na fałszywe linki na grupach na fb bo prawie dałam się nabrać.
Stali bywalcy forum znają temat - codziennie jest tu po wątków od osób które niestety dały się nabrać...