anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawanie doładowania konta, dozwolone czy nie?

Turecki_Dostawca
#7 Wielbiciel#

Ostatnio moje konto zostało zbanowane na 30 dni ponieważ sprzedawałem nagminnie rzeczy niedozwolone przez regulamin. W powodzie było napisane że sprzedaje karty prepaid(pewnie chodziło o karty prepaid FUPS), ja jednak sprzedawałem doładowanie konta FUPS. W skrócie to FUPS jest trochę aplikacją jak paypal, tylko z inną walutą. Kupujący kupował odemnie x waluty którą ja mu ją potem przelewałem(popyt był ponieważ przelew można zrobić tylko z zweryfikowanego konta, a nie każdy może zweryfikować takie konto.). Po kontakcie z pomocą z allegro pani stwierdziła że konto zostało zablokowane ponieważ sprzedawałem karty prepaid, napisałem że kart prepaid nie sprzedawałem a doładowanie konta w formie przelewu i stąd pytanie bo potem niestety allegro już nie odpisywało na maile. 
Czy można sprzedawać doładowanie konta w formie przelewu na konto? Widziałem pare ofert sprzedaży takiego doładowania do paypala, że ktoś wysyłał przelew 10-20-30-40-50 zł na twoje konto paypal. Dodatkowo nie ma o tym napisane w regulaminie, jest tylko wzmianka o kartach prepaid, stąd moje zdziwienie.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

Turecki_Dostawca
#7 Wielbiciel#

Dowiedziałem się od allegro poprzez maila że jednak jest to niedozwolone. Niestety w regulaminie o tym nic nie jest napisane. Dlatego przestroga by nie wystawiać takich aukcji i niezbyt ufać regulaminowi który jak widać jest dosyć "luźny".

oznacz moderatorów