Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy wy jesteście poważni? Czy algorytm cenzurujący informacje ustawia wam syn, któregoś z pracowników? Ręce opadają...
Uszkodzony element w zakupionym przedmiocie. Sprzedawca proponuje wysłanie uszkodzonego elementu aby sprawę rozwiązać, na to wjeżdża "pomocne Allegro". Kpicie sobie?
@_Silent_ wynika to z błędu technicznego, nie jest to poprawne działanie. Już pracujemy nad przywróceniem funkcjonalności.
Wasz system/AI oszalal do reszty, nie mozna wyslac wiadomosci - "witam, bedziecie mieli Panstwo jeszcze w ofercie?" nie zostal wyslany, wrocila wiadomosc zwrotna zawierała wyrażenia powszechnie uznane za obelżywe, wulgarne lub niecenzuralne, dlatego nie mogliśmy dostarczyć jej do odbiorcy.
"will you sell it again?" - to samo
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam. Napisałem wiadomości do sprzedawcy i system zablokował ją i jej nie przesłał. W mailu dostałem wiadomość, że użyłem słów wulgarnych, obelżywych itp. Dziwna sprawa bo ja nic takiego nie napisałem. Wysłałem normalną wiadomość. Dlaczego system źle zweryfikował i nie przesłał wiadomości? O co chodzi? Sztuczna inteligencja zawiodła?
Pewnie tak.
Jak brzmiała treść wiadomości?
"Witam. Kupiłem tak jak Pani napisała. Pozdrawiam."
No i dziwisz się? Aż dziw, że tu takie bezeceństwa pozwoliło opublikować...