Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam spory problem. Zakupiłam urządzenie z opcją przesyłki pobraniowej. Zaraz po zakupie wysłałam wiadomość do sprzedjacej alby nie wysyłała od razu urządzenia. Pani zbagatelizowała to i mimo mojej prośby wysłała paczkę. Oczywiście w momencie dostawy nie byłam dostepna przez co paczka wróciła do nadawcy. Proszę pomóżcie co w tej sytuacji, sprzedający nie chce anulować transakcji...chcę ode mnie pokrycie kosztów....mimo iż nie określiłam terminu wysyłki, a wręcz przeciwnie, poprosialm o niewysylanie. W momencie gdy zorientowałam się że paczka nadana, napisałam do Pani z prośbą alby przekierowała z powrotem do siebie paczkę bo jestem poza granicami kraju
Oczywiście kolejny raz olała temat. Proszę pomóżcie....czy mam być przygotowana na jakieś problemy???
@klio83 ale to że nie miała adresu to może być prawda bo allegro mogło nie wysłać jeszcze jej maila z danymi do wysyłki lub nie odczytała takiego maila dlatego odpisała nie znam adresu więc nie wyślę, rozumując w sposób dosłowny wyśle jak dowiem się jaki jest adres. Dla was wiążący byłby zapis np proszę wysłać paczkę za 10 dni od dzisiaj bo mnie nie ma pod adresem zamieszkania a ona odpowiada zgadzam się na wysyłkę za 10 dni wtedy zmodyfikowaliście za obopólną zgodą warunki umowy i wiążą was nowe czyli wysyłka za 10 dni. A umowa dalej obowiązuje bo anulowanie tej umowy też może być za obopólną zgodą wtedy strony zwracają sobie wszelkie poniesione do tej pory koszty.
I co pójdzie do sądu , ty to wiesz??? przestana straszyć nie jesteś stroną transakcji.
@LEW433 a zagwarantujesz że nie pójdzie skoro już poniosła stratę w wysokości kosztu nadania przesyłki pobraniowej plus kosztu zwrotu? że nawet nie wiemy o jaką kwotę zakupu chodzi czy opłaca się wojnę zaczynać o paręnaście złotych czy np o parę tysięcy? Podyskutuj sobie z kodeksem cywilnym a nie rób fikołków umysłowych, bo jeśli sprzedawca nie pójdzie do sądu o te kilkanaście złotych to nic się nie stanie, a jak pójdzie to koszta sądowe 1500-2000zł powinieneś @klio83 oddać za dobre rady a tu masz paragrafy: